Swobodne dyskusje
Rewolucja będzie ciekawsza. Tongue Ale nie hurr durr habemus papam, tylko jakieś rozróby niech będą. Big Grin
Rewolucyjny Rząd Federacji Brodryjskiej (RRFB) oraz Pomarańczowa Armia Federacji Brodryjskiej (PAFB). Do dzieła!

https://www.youtube.com/watch?v=7C_9shrxnoo
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Można zrobić w klasycznym radykalnie centrowym stylu - jak historia pokazała procesy polityczne w bialeńskim kręgu kulturowym nie przejdą. Wink
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Róbcie co chcecie.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
A Ty co proponujesz, Tomaszu?
Ja ? hmm....powoli zaczynam się zastanawiać ile razy można zmieniać Brodrię i ją ratować i w ogóle czy ma to sens.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Może tym razem wreszcie się uda. A jeśli nie, to chyba serio trzeba będzie zostać bialeńską prowincją... Iwan chce stanąć na czele kraju, ja za tydzień przestanę być prezydentem Bialenii i będę mógł zaangażować się w Brodrię. Do tego jesteś Ty, Bajtuś i Mikołaj. Feliks mówi, że również mógłby się trochę zaangażować w Brodrię. Trochę ludzi jest, jeśli chociaż część z nich będzie w miarę aktywnie działać, to uratujemy Brodrię. A jeśli nie, to trzeba będzie dać sobie spokój, bo trudno wyobrazić sobie lepsze warunki.
Jeśli można się wtrącić - myślę, że w przypadku Brodrii najlepszym rozwiązaniem będzie stanie się autonomicznym regionem Bialenii.

I to nie jest jakieś antybrodryjskie działanie, proszę mnie źle nie zrozumieć. Kibicuję Federacji, ale bez zasobów ludzkich ciężko będzie coś zdziałać. Jest problem nawet z przedstawicielami do ZBiB.

Myślę, że gdybyście zdecydowali się na integrację z Republiką, byłoby to o wiele korzystniejsze. Zamiast osobnego Rządu, Parlamentu, Sądownictwa moglibyście powoływać po prostu gubernatora. Myślę, że nie byłoby też większego problemu, żeby w Ordynacji znalazł się przepis mówiący o zostawieniu jednego miejsca w ZL dla kandydata z Autonomii Brodryjskiej (jak zwał, tak zwał) - chociaż to już tylko moja opinia.

W Brodrii działają te same osoby, co w Bialenii. Jest sens się rozdrabniać?
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Miejcie na uwadze tylko fakt, że to oznaczałoby definitywny koniec Brodrii na mapie polskiego mikroświata, tyle tylko, że nieco rozłożony w czasie. Nie mówię, że teraz Federacja nie zmierza w tym samym kierunku, lecz propozycja Tadeusza z pewnością przyspieszyłaby proces fagocytozy.
Jego Operacyjność
(-) Linux

-------

~ Mój adorator

-------

Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią

Krążą jednak opowieści
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
Tylko że Tadeusz po części ma rację. Zauważcie że i w Brodrii i w Bialenii działają te same osoby. Mamy dwa państwa na jednym forum z tymisamymi obywatelami. Równocześnie możemy utworzyć sobie jeszcze jeden kraj na tej samej zasadzie.

Prawdę mówiąc odwlekamy tylko to co jest nieuniknione. Czasy są takie iż mikronacje padają bo cieszą się coraz mniejszym zainteresowaniem, brakuje nowych, świeżych mikronautów. Ni twierdzę że ratowanie Brodrii nie ma sensu, ale ile razy jeszcze w tym roku będziemy podciągać ją w górę ? Ile zmian ustrojowych jeszcze przejdzie ?

Uzgodnijmy może że jeżeli Iwan nie podoła , to zakończymy działalność suwerenną Brodrii i poddamy ją Bialenii albo rozwiążemy w ostateczności.
Oczywiście jest jeszcze opcja powrotu Saszy na tron Brodrii.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Ale niestety Brodria jest obecnie konstruktem historyczno-sentymentalnym i tak naprawdę historia państwowa jest głównym czynnikiem katechonicznym, powstrzymującym Brodrię przed całkowitym upadkiem. Ale sentyment wystarcza, żeby obronić niepodległość, gdy ktoś wpadnie na pomysł jej likwidacji, ale już nie wystarcza, żeby stworzyć chociaż średnio aktywne państwo.
No, ale poczekajmy, jak rozwinie się ta rewolucja i co przyniesie.
Cytat:No, ale poczekajmy, jak rozwinie się ta rewolucja i co przyniesie.

Wygląda na to, że zanim zdążył zapłonąć jej płomień, to żar już przygasł. Bialenia nie jest jeszcze gotowa na kolejną inbę.
Jego Operacyjność
(-) Linux

-------

~ Mój adorator

-------

Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią

Krążą jednak opowieści
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
Bo inna powinna wybuchnąć spontanicznie. Sad Potrzebna jest jakaś substancja wybuchowa, najlepiej saszan zanika.
(17.05.2016, 22:12:56)AndrzejSwarzewski napisał(a): A jakby tak stworzyć państwo rzeczywistej równości w którym wszyscy byliby Imperatorami i każdy miałby taką samą władzę? W Brodrii to nawet byłoby możliwe, ze względu na możliwość bialeńskiej opieki informatycznej i sądowniczej! Wink
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Ja zawsze uważałem, że federalizacja Bialenii i włączenie Brodrii (a wcześniej też Hasselandu) jako jej stanów oprócz Rzeszy byłaby najlepsza i najkorzystniejsza.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Halo, Brodria, żyjcie. Sad
Najpierw Grutin namieszał, potem Iwan szumnie zapowiadał (a niedawno ogłosił wycofanie sie z mikronacji), a Brodria już nie umiera ... ona już nie żyje.
(29.01.2017, 21:14:04)Bajtuś napisał(a): Najpierw Grutin namieszał, potem Iwan szumnie zapowiadał (a niedawno ogłosił wycofanie sie z mikronacji), a Brodria już nie umiera ... ona już nie żyje.

Tak to jest jak 100 razy w roku zmienia się ustrój.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Więc co zrobimy? Tutaj już żadne prawa nie obowiązują, Iwan wprowadził monarchię praktycznie nielegalnie i nikt się nie sprzeciwił. Ale on też nie podjął żadnych działań. Realioza każdemu się zdarza, trudno. Ale nie musimy być mu posłuszni.
Może zwołamy jakiś Kongres Brodryjski, zaprosimy obecnych (nawet nieaktywnych) i dawnych Brodryjczyków, by wspólnie coś ustalić? Zaprośmy też Bialeńczyków, Hasselandczyków i Abachazów.
Ja już naprawdę nie widzę sensu w utrzymywaniu tego kraju. W Bialenii, Hasselandzie i Abachazji też jest beznadziejna aktywność, a wszyscy Brodryjczycy działają w co najmniej jednym z tych państw. Stwórzmy gdzieś autonomię, ostatecznie ustalmy ustrój i zaakceptujmy swoje miejsce.
A ilu zostało aktywnych obywateli Brodrii ??
Andrzej, ja, z doskoku (ostatnio bardzo rzadko) Tomasz i Mikołaj i to chyba wsio.
Proponuje przekształcenie Brodrii w Gubernatorstwo Brodryjskie, przyjąć prawa i zarząd Republiki Bialeńskiej i może ten twór
jeszcze trochę pożyje.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości