Przejęcie władzy
Obywatele Federacji Brodryjskiej!

Po raz kolejny stajemy w obliczu kryzysu naszego kraju. Demokratycznie wybrany Prezydent zadrwił z nas i z naszej brodryjskiej demokracji. Zdobywając najważniejszy urząd w państwie, wycofał się z aktywności i zniknął... To bardzo hańbiące wobec Nas, wobec Brodryjczyków. Zaufaliśmy mu, dając temu wyraz w referendach i wyborach. Nic to jednak dla tego człowieka nie znaczyło.

Nie możemy zatem stać i biernie przyglądać się temu, jak Brodria powoli, acz nieubłaganie zniża się ku upadkowi. Nie możemy na to pozwolić. Naszym obowiązkiem jest, właśnie w tym momencie, stanąć i sprzeciwić się kłamstwu i obłudzie. Brodria nie zasłużyła sobie na taki los, nie zasłużyła sobie na całkowitą śmierć.

Dlatego ogłaszam, iż jako Premier Federacji Brodryjskiej, zgodnie z wolą Brodryjczyków, przejmuję władzę na Kremlu, powołując do życia Rewolucyjny Rząd Federacji Brodryjskiej, odpowiadający za wszelkie sprawy związane z funkcjonowaniem państwa brodryjskiego. Osobiście będę kierował jego pracami. Prezydent Bołodin zaś, odnaleziony przez odpowiednie służby w jednej ze swoich luksusowych willi, zostaje osadzony w areszcie domowym. O jego losie zadecyduje decyzja Sądu Rewolucyjnego.

Już jutro rozpoczniemy zmieniać Brodrię. Już jutro pojawią się kolejne ważne akty prawne.

Wszystkich Brodryjczyków wzywa się do okazania wierności RRFB. Razem podniesiemy Brodrię z kolan!

Cytat:
[ATTACHMENT NOT FOUND]
DEKRET REWOLUCYJNEGO RZĄDU FEDERACJI BRODRYJSKIEJ WS. ZAWIESZENIA OBOWIĄZYWANIA KONSTYTUCJI FB
z 9 stycznia 2017 r.

Artykuł 1.

Zgodnie z decyzją RRFB zawiesza się obowiązywanie Konstytucji FB na terenie całego kraju.

Artykuł 2.

Władzę w Federacji Brodryjskiej powierza się Iwanowi Pietrowowi, który będąc Premierem FB i stojąc na czele RRFB, przywróci ład i porządek w kraju.

Artykuł 3.

Dekret wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

(-) Iwan Pietrow

Cytat:
[ATTACHMENT NOT FOUND]
DEKRET REWOLUCYJNEGO RZĄDU FEDERACJI BRODRYJSKIEJ WS. ODWOŁANIA PREZYDENTA FB
z 9 stycznia 2017 r.

Artykuł 1.

Zgodnie z decyzją RRFB Jurij Bołodin zostaje odwołany ze stanowiska Prezydenta FB.

Artykuł 2.

Jurij Bołodin zostaje odsunięty i odizolowany od życia politycznego w Federacji Brodryjskiej.

Artykuł 3.

O losie Jurija Bołodina zadecyduje specjalnie powołany Sąd Rewolucyjny.

Artykuł 4.

Dekret wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

(-) Iwan Pietrow
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Niech żyje Iwan Pietrow! Niech żyje Brodria!
Bataliony Radykalnie-Centrowe deklarują gotowość służby wobec Rewolucyjnego Rządu Federacji Brodryjskiej.
Odpowiedz
Moja skromna osoba melduje gotowość na wykonywanie zadań zleconych przez rząd rewolucyjny.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Sąd Rewolucyjny - zaczyna mi się podobać... Nie szukają tam czasem kata sędziego?
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
Iwanie. Prowadź Brodrię ku rozwojowi , ku chwale.
Jestem z tobą.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
Oby Brodria już nigdy nie musiała walczyć o swoje prawa metodami rewolucyjnymi.
Odpowiedz
@"Iwan Pietrow" i co teraz ?
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
Oby aktywność, a nie kolejny marazm, bo to byłoby już dla Brodrii za dużo...
Odpowiedz
Spokojnie, real dał się we znaki i wczoraj nie miałem czasu na mikroświat.

Generalnie zamierzam w najbliższym czasie wydać dekrety o tymczasowej organizacji ziem brodryjskich i przede wszystkim o utworzeniu Komisji Państwowej, która rozpocznie prace nad naprawą państwa. W ciągu kilku dniu wydam także Tymczasowy Akt Centralny, który ustali podstawowe kwestie związane z funkcjonowaniem Brodrii.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
Czy Rewolucyjny Rząd ma pomysł na pozyskanie nowych obywateli?
Odpowiedz
Dobre pytanie, które właściwie zadawane jest wszędzie i wszystkim. Obecnie Rząd chce ustabilizować sytuację w kraju, a dopiero później prowadzić akcje reklamowe, które skierowane będą do zupełnie nowych obywateli.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
@"Karol Medycejski" , a czy rzeczywiście byłbyś chętny poprowadzić rozprawę?
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
No to będzie egzekucja... Tongue
Odpowiedz
@"Iwan Pietrow" zależy o czym tutaj mówimy, bo żarty żartami, ale lepiej darować sobie mimo wszystko quasi-totalitarną hucpę. Natomiast jeśli miałoby zostać wszczęte postępowanie w związku ze zdradą stanu, to najpierw trzeba przywrócić działanie poprzedniej konstytucji i zrobić to lege artis. Jednak nawet po spełnieniu tego warunku proces musiałby być zaoczny w związku z brakiem możliwości przymuszenia ew. oskarżonego in spe do stawiennictwa. Innymi słowy - może lepiej porzucić ideę spektaklu i zająć się odbudową Brodrii? Wink

Ps Oczywiście ten (i tak wyjątkowo spokojny i bezkrwawy) zamach stanu, mimo wszystko, pozostanie zamachem i nie będzie nigdy legalny, przynajmniej w świetle prawa pozytywnego, zwłaszcza konstytucji, natomiast umówmy się, że tutaj to była jednak kwestia racji stanu. Lecz ewentualny proces już niekoniecznie. Jedną sprawą jest nielegalne, choć słuszne, przejęcie władzy w jedyny możliwy sposób z rąk kogoś, kto dał dość jasne sygnały, że nie zamierza się krajem dłużej zajmować, mimo piastowania najważniejszego stanowiska, a inną robienie de facto ustawionych, a na pewno niesprawiedliwych procesów, nawet jesli postawa byłego prezydenta zasługuje na potępienie. Tym bardziej, że cel został spełniony - Brodria ma nowego włodarza, stary został odsunięty i opinia publiczna oceni go już sama - nie potrzebuje ona do tego procesopodobnych hucp. Dlatego ja bym doradzał wstrzemięźliwość i przyzwoitość, kieruję to także do @"AndrzejSwarzewski".
Jego Operacyjność
(-) Linux

-------

~ Mój adorator

-------

Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
No dobrze.
Odpowiedz
Czyli zamiast procesów po prostu będzie słanie bez wyroku do obozów w Bałmucji?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Tzeca szanować tradycje narodowe. :3
Odpowiedz
Dziękuję, Karolu, za obszerny komentarz. To wyślemy Bołodnia do Bałmucji bez wyroku...

Niemniej jednak zachęcam Cię, Karolu, do zaangażowania się w budowę nowego brodryjskiego prawa, kiedy już pracę zacznie Komisja Państwowa, nawet jako bialeński gość i specjalista.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

Odpowiedz
Oczywiście chętnie pomogę w miarę swoich możliwości czasowych i merytorycznych.
Jego Operacyjność
(-) Linux

-------

~ Mój adorator

-------

Raz za razem