Wieści z zagranicy
Myślę, że powinniśmy rozpocząć poszukiwanie silnego sojusznika - potężnego kraju San Escobar. Smile
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
Tylko czekam aż ktoś taką mikronację stworzy. Big Grin
Odpowiedz
(10.01.2017, 23:02:37)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): potężnego kraju San Escobar

To po spłaceniu długu publicznego Kolumbii przez samego Escobara? Tongue

[spoiler]https://www.youtube.com/watch?v=jktBN5TuaJA[/spoiler]
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic....8195#38195
Scholandia zastanawia się nad swoją przyszłością.
Odpowiedz
Scholandia to był kiedyś wspaniały kraj.
Pozdrawiam,
Robert Fryderyk
Książę Sarmacji, Król Hasselandu i Sclavinii, etc. etc.
Odpowiedz
http://forum.hasseland.eu/index.php/topi...l#msg64815
Antybialeńska retoryka w Hasselandzie posuwa się coraz dalej. Świadczy to o niechęci do jakiejkolwiek współpracy, co było widać już dawno, ale dotychczas było ukrywane pod retoryką obrony Hasselandu przez złymi Bialeńczykami.
Odpowiedz
Jak dla mnie, Hasselandczycy są przekreśleni od dawna. Ci ludzie są po prostu dziwni.
Bialenia prosić o współpracę się nie będzie. W mikroświecie jest wiele wartościowych krajów, z którymi współpraca może się układać naprawdę dobrze. Według mnie nie ma potrzeby na siłę próbować coś zdziałać z Królestwem, skoro Bialenia jest dla nich wrogiem numer jeden.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
To są tylko wasze uprzedzenie .. cokolwiek by powiedzieć to i tak odwrócicie kota ogonem. Tadeusz, od samego początku nie trawisz, a wręcz nienawidzisz Hasselandu, a ten stan pogłębia sie jeszcze bardziej. Fiodor chociaż mówił wprost, a ty jesteś tak obłudny, że sie aż w głowie nie mieści. Jak kiedyś miałem jakieś pozytywną opinie na twój temat, obecnie jest ona całkowicie negatywna.
Odpowiedz
(11.01.2017, 20:48:32)Bajtuś napisał(a): To są tylko wasze uprzedzenie .. cokolwiek by powiedzieć to i tak odwrócicie kota ogonem.

No jakbym brał udział w dyskusji o islamskich terrorystach!
A Wy wcale nie negujecie wszystkich działań Bialenii, prawda?

Gdybym Hasselandu nienawidził od początku, nie działałbym przez ponad miesiąc we Wspólnocie Rozwoju. Moje nastawienie do Was zmieniło się w momencie, kiedy zaczęliście oskarżać nas o rzekomy antyhasselandyzm, a wszystkie wypowiedzi traktowaliście jako ataki na Królestwo i jego mieszkańców. Bo na robieniu z siebie ofiar polityki budować się nie da. I nie będę się o to starał, dopóki Hasseland nie wykaże chociaż trochę chęci i nie zmieni postępowania.
Odpowiedz
Czy ja kiedykolwiek kogoś (oprócz Fiodora i Novitiusa) oskarżałem o antyhasselandyzm. Nie przyrównuj całego narodu do jednostek. Na tej podstawie, też mogę wyciągać różne - niezbyt pochlebne Bia;eni wnioski, ale tego nie robię, wiec łaskawie daj se spokój z tym ciągłym gadaniem o ofiarach.
Odpowiedz
(11.01.2017, 20:59:02)Bajtuś napisał(a): wiec łaskawie daj se spokój z tym ciągłym gadaniem o ofiarach

No jeśli według Ciebie Wasze zachowanie takie nie jest, to nie mamy o czym rozmawiać.
Odpowiedz
Szkoda tracić energię na dyskusje o kraju, który nie chce współpracy.
Odpowiedz
A gdzie jest powiedziane, że nie chce ??? Czy któryś z przedstawicieli KH oficjalnie to powiedział?? Jak na razie słysze tylko od Was, że KH nie chce współpracy.
Odpowiedz
Nie tylko wyraźne deklaracje się liczą, ale też nastawienie do danego państwa i słowa, które padają poza takimi oświadczeniami o chęci współpracy.
Czyny i gesty, nie puste słowa.
Odpowiedz
No wasze nastawienie do KH to widać gołym wzrokiem.
Odpowiedz
A po co to wzajemne nakręcanie się? Każdy poszedł swoją drogą i tyle. Czas pokaże który kraj wyjdzie na tym lepiej, ale niektórzy najwidoczniej muszą mieć wroga do funkcjonowania. W końcu najłatwiej jest napędzać aktywność jadem.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Proszę ozłocić tego człowieka powyżej.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Jak gospodarka ruszy.
Odpowiedz
Abachazja ma nową Konstytucję: http://www.caba.oxn.pl/viewtopic.php?pid=18823#p18823
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
Gratuluję i życzę powodzenia, Drodzy Bracia. Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości