Expose Ministra Oświecenia i Aktywności
Szanowni Państwo,

Nowy Prezydent Republiki Bialeńskiej Tadeusz Krasnodębski powołał mnie na ważne stanowisko Ministra Oświecenia i Aktywności. Wypadałoby przedstawić swoje plany, co powinno odbyć się przez wygłoszenie expose.

Z mojego doświadczenia wynika, iż szczegółowe plany w mikronacjach nie mają sensu, dlatego też chcę być wobec Was szczery. Wprost mówię, że aktywność Ministerstwa zależy od mojego czasu na mikronacje, innej działalności mikronacyjnej, a także motywacji. Jeśli inicjatywy MOiA nie będą spotykały się z odzewem społecznym, to nie będę ich przeprowadzał. Czas skończyć z mitem, że rząd ma zabawiać obywateli i organizować im rozrywkę. Wszyscy jesteśmy tutaj na takich samych zasadach. Nie jesteśmy administracją RWŚ, nie dostajemy pieniędzy za kreowanie aktywności, więc dlaczego mamy naciskać, żeby obywatele cokolwiek robili?

Wszyscy jesteśmy w takim samym stopniu odpowiedzialni za kraj. Republika Bialeńska jest naszą wspólną zabawą, naszą wspólną "bazą w lesie". Wszyscy poświęciliśmy swój realny czas na to, żeby ją rozwijać i teraz wszyscy powinniśmy się starać, żeby nasza "baza" nie zarastała krzakami i nie znikła, oczywiście w granicach możliwości czasowych. Jako minister z chęcią podzielę się swoimi pomysłami, zaproponuję swoje koncepcje aktywizacji, ale wszyscy musimy się w to zaangażować, żeby odnieść sukces.

Pozdrawiam, życząc oświecenia i aktywności.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości