Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Sugeruję, aby Iwan i Tomasz i jeszcze jedna osoba utworzyli Radę Narodową, która posiadałaby pełnię władzy. Następnie zorganizowała referendum z dwiema opcjami: carat z Iwanem jako władcą i republika z wyborami. I raz na zawsze się rozstrzygnie.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
Liczba postów: 2 286
Liczba wątków: 356
Nie można stawiać sprawy w ten sposób, że Iwan miałby być carem w przypadku wprowadzenia caratu...
To śmieszne i niedorzeczne.
Dlaczego nie? Pochodzi z carskiej rodziny. Wam chodzi wyłącznie o własne racje i władzę, a nie o dobro kraju.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
To, że pochodzi z carskiej rodziny i był carem do niczego go nie upoważnia...
Albo gramy czysto, albo to nie ma sensu.
Referendum tak, ale nie z jednoznacznym narzucaniem panującego.
Jeżeli Iwan to zaakceptuje. Naprawdę jako Prałatowi zależy mi na zaprowadzeniu pokoju i przełamaniu kryzysu władzy.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
Liczba postów: 2 135
Liczba wątków: 232
Ja jestem gotowy przystać na pierwszą propozycję. Sam jestem już zmęczony tym konfliktem i chciałbym, aby w Brodrii w końcu zapanował spokój.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Czy Republikanie się zgadzają?
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
Ale Iwan łaski nam żadnej nie robi, pierwsze co powinniśmy zrobić to usunąć Iwana z Brodrii i wtedy rozpoczynać referendum.
Mam już dość tego pajacowania, które odbywa się w Kraju w który włożyłam tyle serca.
Liczba postów: 3 774
Liczba wątków: 493
(13.02.2017, 13:32:52)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Dlaczego nie? Pochodzi z carskiej rodziny. Wam chodzi wyłącznie o własne racje i władzę, a nie o dobro kraju.
Iwan nie pochodzi z Carskiej rodziny. Zrzekł się członkostwa i przynależności do rodu Dostojewskich.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
Nie zmienia to faktu, że carem byłem i należałem do rodziny, która rządziła Brodrią. Ale to nie jest najważniejsza kwestia. Pragniemy rozwiązać konflikt i jako dwie skłócone że sobą strony, powinniśmy nawiązać chociaż w małym stopniu współpracę. Jeżeli tego nie zrobimy, to dalej będziemy stali w miejscu i się oczerniali.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Buksujemy w miejscu i raczej nie znajdziemy rozwiązania. Najlepiej, żeby odpuściły obie strony. Może po prostu trzeba zorganizować wybory według Konstytucji Federacji?
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
Nie zmienia to faktu, że ja też byłam, a członkiem rodziny jestem po dziś dzień. Tak samo Tomasz.
Porozumienie, jak najbardziej, tylko dlaczego cały czas unikasz merytorycznej dyskusji?
PS: Mówiąc o porozumieniu, nie możemy jednakże zapominać, że konsekwencje karne wobec Ciebie powinny być wyegzekwowane.
Liczba postów: 3 774
Liczba wątków: 493
Oczywiście do jakiegoś kompromisu trzeba dojść.
Moja propozycja jest następująca . Przeprowadzimy wybory prezydenckie . Po ich zakończeniu nowy prezydent ogłosi referendum ustrojowe. Jeżeli zwycięży Carat , uznam wynik referendum i będę działał w Caracie.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
Tylko tym prezydentem winna być osoba jak najbardziej neutralna, nie wiem proponuję jako kandydata Andrzeja Swarzewskiego.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
Tak, Andrzej wielokrotnie rozwiązywał różne spory i jest osobą neutralną.
Uważam, że to dobry pomysł.
Akurat w tym konflikcie Andrzej nie jest osoba neutralną.
(13.02.2017, 14:13:11)Bajtuś napisał(a): Akurat w tym konflikcie Andrzej nie jest osoba neutralną.
Musicie sami się zdecydować, ale żeby ruszyło, a nie buksowało któryś tydzień w miejscu.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Sylwetka
13.02.2017, 14:14:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.02.2017, 14:18:38 przez Iwan Pietrow.)
Tomaszu, ależ po co przeprowadzać wybory, skoro już teraz możemy zorganizować referendum, które zaproponował Severino?
Andrzej nie jest neutralny - wielokrotnie występował przeciwko mnie w tym sporze. Poza tym uważam, że organizowanie wyborów prezydenckich będzie nie na miejscu w obecnej sytuacji.
@Edit: Proponuję kompletnie ignorować Aleksandrę, która powróciła do miktoświata na maksimum dwa tygodnie, żeby tylko pojątrzyć i rozpocząć kilka nowych wojenek.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
To ja proponuję Bajtusia jako rzeczonego prezydenta, chociażby czysto formalnie i dla zrobienia tej jednej rzeczy. Ewentualnie Konstantego.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Jak widać Iwan dalej brnie... w swoim zacietrzewieniu.
Acha i proszę nie zapominać, jeżeli Carat, to korona powinna powrócić do rodziny Dostojewskich, która jest jej depozytorem.
|