Odezwa do Narodu.
Brodryjczycy!

W tym niewątpliwie ciężkim dla naszego Kraju okresie, gdy teoretycznie istnieje w dalszym ciągu Federacja Brodryjska, a na Forum Królestwa Hasselandu powstał twór mający imitować Carstwo Brodryjskie, mi - jako jedynej spadkobierczyni i depozytorce Korony Brodryjskiej została powierzona władza, wraz z misją ustabilizowania sytuacji w Kraju.

Po pierwsze, pragnę ogłosić, iż wskrzeszam do istnienia Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie. Carstwo, które przygarnie swoich synów, także tych marnotrawnych, którzy dzisiaj biorą udział w bezprawnym procederze, który rozgrywa się na ziemi hasselandzkiej.
Tym samym podaję do wiadomości, że nie uznaję organizacji o nazwie Carstwo Brodryjskie, która działa w Hasselandzie za twór państwowy, a jedynie za niezbyt szczęśliwą pomyłkę osób przystępujących do niej. Jednakże Bóg nakazał nam przebaczać, dlatego, przebaczę każdemu, kto ze skruchą powróci i wyrazi szczery żal za popełnione przestępstwo.

Brodria - trwa i trwać będzie po wsze czasy przy swojej żywicielce i opiekunce, którą na przestrzeni lat stała się umiłowana Republika Bialeńska. Kto podnosi rękę na Bialenię, na jej Prezydenta, ten jakoby podnosił rękę na Brodrię i Dom Panujący.
Wszystkim, którzy zapomnieli i w chwili próby opuścili Bialenię przypominam: gdyby Brodria w odpowiednim momencie swoich dziejów nie trafiła pod skrzydła bialeńskie, dzisiaj by jej nie było!
Dlatego nie pozwolimy na rozbiór Republiki Bialeńskiej, którego usiłowano dokonać ręką Iwana Pietrowa. Mamy zaś nadzieję, że opinia międzynarodowa uzna nasze racje, gdyż są podparte silnym Fundamentem Prawa.

Pragnę także zapewnić, że uczynię wszystko, co w mojej mocy, by Brodria odzyskała dawną świetność. W tym miejscu kieruję podziękowania na ręce Jego Ekscelencji Prezydenta Republiki Bialeńskiej, a także z synowską pokorą ślę życzenia błogosławieństwa na ręce x. prał. prof.  Severino Castiglioni-Faradobusa.

Wierzę w słuszność naszej sprawy. Historia nas osądzi.

(-) Aleksandra Izabella Dostojewska - Swarzewska, Caryca

Odpowiedz
Kiedy wróci usystematyzowana kolejka do tronu?
Oslo, czemu skróciłaś swój tytuł w podpisie?
[spoiler]Oslo, oslo, czytałaś już podesłaną książkę?[/spoiler]
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Błogosławię Carstwu z całego serca. Niech zajaśnieje prawo i sprawiedliwość, a prawda zwycięży. Moc bowiem w słabości się doskonali.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
(20.02.2017, 00:08:59)Maciej Kamiński napisał(a): Kiedy wróci usystematyzowana kolejka do tronu?

Książeczkę przeczytam w środę, bo wtedy mam czas Tongue.

Natomiast co do kolejki do tronu, to postaramy się o to z Andrzejem. Tytuł skróciłam by zbratać się z Ludem.
(20.02.2017, 00:09:50)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Błogosławię Carstwu z całego serca. Niech zajaśnieje prawo i sprawiedliwość, a prawda zwycięży. Moc bowiem w słabości się doskonali.

Bóg zapłać! Ja pragnę przeprosić, że zwątpiłam w pewnym momencie w Księdza, ale jednak Bóg czuwa nad nami i naszymi wyborami. Mam nadzieję, że zgodzi się Wasza Eminencja przeprowadzić wkrótce moją re-koronację.
Odpowiedz
Nie macie żadnej władzy w Brodrii. Istniejecie wyłącznie na papierze.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
(20.02.2017, 00:44:12)Iwan Pietrow napisał(a): Nie macie żadnej władzy w Brodrii. Istniejecie wyłącznie na papierze.

Panie Pietrow, po pierwsze upraszam o nie tytułowanie się Carem Brodrii. Wkrótce, gdy wejdzie nowy kodeks karny, będzie to egzekwowane od Pana prawnie.
Po drugie, na dzień dzisiejszy, przewodzi Pan organizacji o nieuregulowanym statusie prawnym względem Brodrii, która używa naszej nazwy i map. Dlatego serdecznie proszę o zaprzestanie tego procederu.
Odpowiedz
Nie będę prowadził dyskusji z uzurpatorką. Prawda stoi po mojej stronie i wierzę, że ten brodryjskopodobny twór na tutejszym forum szybko zakończy swoją działalność.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
(20.02.2017, 00:17:55)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(20.02.2017, 00:08:59)Maciej Kamiński napisał(a): Kiedy wróci usystematyzowana kolejka do tronu?
Książeczkę przeczytam w środę, bo wtedy mam czas Tongue.
Natomiast co do kolejki do tronu, to postaramy się o to z Andrzejem. Tytuł skróciłam by zbratać się z Ludem.
(20.02.2017, 00:09:50)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Błogosławię Carstwu z całego serca. Niech zajaśnieje prawo i sprawiedliwość, a prawda zwycięży. Moc bowiem w słabości się doskonali.
Bóg zapłać! Ja pragnę przeprosić, że zwątpiłam w pewnym momencie w Księdza, ale jednak Bóg czuwa nad nami i naszymi wyborami. Mam nadzieję, że zgodzi się Wasza Eminencja przeprowadzić wkrótce moją re-koronację.

Oczywiście. Wszystko odbędzie się według ceremoniału.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
(20.02.2017, 00:52:51)Iwan Pietrow napisał(a): Nie będę prowadził dyskusji z uzurpatorką. Prawda stoi po mojej stronie i wierzę, że ten brodryjskopodobny twór na tutejszym forum szybko zakończy swoją działalność.
Życzę powodzenia w życiu.
Odpowiedz
Niesamowite, Iwanie, że używasz dokładnie tych samych argumentów, jakie były do tej pory używane w dyskusjach z Tobą. Z tą różnicą, że prawo stoi po stronie tej Brodrii, a nie Waszego tworu.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
Nie wiem, jak prawo stoi, bo przepisy na tych ziemiach są pogmatwane i sprzeczne ze sobą, jak to na Nordacie bywa, ale to, do kogo należy ciągłość ideowa, nie podlega dyskusji.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Federacja Brodryjska już po prostu skończyła żywot, ponieważ nie pozostała jej wierna ani jedna osoba. Bialenia powinna zawrzeć nowy traktat z Carstwem Brodryjskim, kontynuatorem tradycji wszystkich państw brodryjskich.
I od razu mówię, że Brodria nie zgodzi się na zostanie podrzędną prowincją. Chcemy stowarzyszenia na zasadach zbliżonych do tych, które były poprzednio (proszę Carycę o potwierdzenie lub zaprzeczenie moim słowom, bo ich nie konsultowałem).
Odpowiedz
Trzeba przywrócić stary traktat.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
W R E S Z C I E K T O Ś M N I E S Ł U C H A.
Nie zapomnij uregulować tam kwestii sądownictwa.
Odpowiedz
Może wreszcie dojdziemy do porozumienia, Macieju. Big Grin Fakt, mogliśmy posłuchać Cię w pewnych kwestiach wcześniej. Ale lepiej późno niż później.
Odpowiedz
Mam nadzieję. Wcześniej tylko Krysiek za mną murem stanął, ale on z rzadka już tu się wypowiada.

A, zanim ktoś będzie chciał dopytać, o co mi chodziło z tym niepodleganiem dyskusji - chodzi mi tu o fakt, że dawno, dawno temu, decyzje w kwestii ideowej ciągłości państwa naród brodryjski przekazał Prezydentowi Republiki Bialeńskiej, poprzez pozostawienie mu w Pałacu sztandarów. I jak bardzo głośno by się protesty w tej sprawie nie rozlegały, to te flagi tam sobie stoją i nikt, poza aktualnym konduktorem, z tym nic nie zrobi, stety albo niestety, w zależności od perspektywy...
Odpowiedz
I zapewne jeszcze długo Brodria tych sztandarów nie odzyska, biorąc pod uwagę postawione warunki. Smile Ale może to dobrze, bo bez rozsądku Bialenii Brodria już daawno by zginęła w zamęcie dziejów.
Odpowiedz
Osobiście powiem, że traktat stowarzyszeniowy z uwzględnieniem wspólnego sądownictwa i wspólną polityką zagraniczną jestem w stanie podpisać. Wink
Odpowiedz
Tak, traktat jest nam potrzebny.

Z tym, że chciałbym mieć pewne możliwości manewru w polityce zagranicznej, chociażby w stosunku do Nordaty.
Odpowiedz
Zapraszam zatem na PW! Trzeba ustalić szczegóły. Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości