Liczba postów: 2 286
Liczba wątków: 356
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Jak widać zguba się znalazła... I to gdzie?! W Hasselandzie.
Ten człowiek ma albo rozdwojenie jaźni, albo jest sprzedawczykiem, albo mają coś na niego.
Należy jak najszybciej nawiązać kontakt z Rotrią w sprawie tego skandalu.
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Z Rotrią to należy kontaktu unikać, jak tylko można.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(06.03.2017, 20:06:25)Maciej Kamiński napisał(a): Z Rotrią to należy kontaktu unikać, jak tylko można.
Może i racja... Takim Severinem to sobie chluby nie przyniosła. Mnie, jako autorki nawiązania kontaktów z Rotrią,za mojej prezydentury, ta zdrada boli.
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Która to już zmiana frontu Severina?
Najpierw był za Iwanem, potem gwarantował mi lojalność, na niedzielę obiecał mi rekoronację (!), a teraz znowu wraca do Iwana...
Liczba postów: 4 282
Liczba wątków: 534
Brak słów.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
Żenujące.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Liczba postów: 2 657
Liczba wątków: 290
A do kraju przodków to się nie raczy pofatygować, jak i większość tej całej rodziny.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
(06.03.2017, 20:41:31)Ametyst Faradobus napisał(a): A do kraju przodków to się nie raczy pofatygować, jak i większość tej całej rodziny.
Tak to jest, nadasz nazwisko, wyciągną ile mogą i uciekają...
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Zrobiliście z Bialenii jojonację, a wątek o wierszyku był tego koronnym dowodem, który przelał czarę goryczy. Skupiliście się wyłącznie na obrażaniu Hasselandu. Aleksandro ty nie masz żadnego pomysłu na Brodrię poza narcystycznym czczeniem i uwielbianiem własnej osoby. Chciałaś się koronować na cesarzową. A kto Cię uznaje? Parę osób? Amicita zdaje mi się na chwilę obecną tą Bialenią, którą pamiętam z chwili przybycia do niej w zeszłym roku. Natomiast RB zatraciła się w ciągu ostatnich tygodni. Nie potrafiłem tego powstrzymać, a powinienem dawno. Uznając Iwana.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
Cóż, zrobiłeś co chciałeś i pokazałeś czym była dla Ciebie Bialenia. Może i dobrze się stało, przynajmniej będę wiedział, że nie mogę Ci ufać. Dotychczas wydawało mi się, że jesteś inny.
>Bialenia to jojonacja
>przeniosę się do państwa oskarżającego innych o bycie tajnymi agentami obcych wywiadów
W sumie ciekawa logika. ^^
Liczba postów: 2 657
Liczba wątków: 290
(06.03.2017, 21:11:43)Aleksandra Dostojewska napisał(a): (06.03.2017, 20:41:31)Ametyst Faradobus napisał(a): A do kraju przodków to się nie raczy pofatygować, jak i większość tej całej rodziny.
Tak to jest, nadasz nazwisko, wyciągną ile mogą i uciekają...
I tak jakiś potomek Faradobusów zamieszkuje w każdej hirschberskiej wsi, bo mój przodek Kazimierz Chędożyciel o to zadbał.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
(06.03.2017, 21:31:57)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Zrobiliście z Bialenii jojonację, a wątek o wierszyku był tego koronnym dowodem, który przelał czarę goryczy. Skupiliście się wyłącznie na obrażaniu Hasselandu. Aleksandro ty nie masz żadnego pomysłu na Brodrię poza narcystycznym czczeniem i uwielbianiem własnej osoby. Chciałaś się koronować na cesarzową. A kto Cię uznaje? Parę osób? Amicita zdaje mi się na chwilę obecną tą Bialenią, którą pamiętam z chwili przybycia do niej w zeszłym roku. Natomiast RB zatraciła się w ciągu ostatnich tygodni. Nie potrafiłem tego powstrzymać, a powinienem dawno. Uznając Iwana.
Nie wierzę, że wątek o wierszyku ''przelał czarę goryczy''... Proszę Cię, mówisz to Ty, osoba, która sama obraża innych. Skoro ja jestem dla Ciebie mącicielką to kim jest Iwan? Nie chciałam się koronować na cesarzową, a jedynie zaproponowałam Ci bliższą współpracę z Rotrią, gdzie patriarcha koronowałby imperatorów Nordaty, byłoby to ciekawe zagranie fabularne i stworzenie systemu lennego na wzór średniowiecznej Europy. Ty jednak nic, kompletnie NIC mi nie odpisałeś, a jedynie ignorowałeś kolejne próby kontaktu z mojej strony. Teraz już wiem dlaczego.
Niestety, nie można Cię dzisiaj nazwać człowiekiem honoru. Splamiłeś swoje imię i nazwisko. Zamiast iść i donosić na własny Kraj i ludzi, którym obiecywałeś wierność, do Iwana i Hasselandu, mogłeś najpierw swoje żale wygłosić tutaj, mi opowiedzieć o swoich pretensjach do mnie... Ty natomiast zacząłeś nas ignorować, by wreszcie zrezygnować z obywatelstwa i stanowisk. A na drugi dzień pobiegłeś bić czołem w Hasselandzie i donosić.
Jest mi wstyd, że kiedyś Ci zaufałam. Wstyd mi, że pod Twoim wpływem podpisywałam konkordat z Rotrią, mimo sprzeciwu większości obywateli.
Jednakże ufam w boską Opatrzność i wiem, że Los nie będzie sprzyjał dwulicowym donosicielom.
Wychodzi problem o którym mówiliśmy od dawna, a mianowicie deficyt rodowitych Bialeńczyków. Wielu obywateli to ludzie, dla których Bialenia była tylko kolejnym krajem, w którym coś się ciekawego dzieje. Na szczęście czas to weryfikuje i zostają tylko ludzie, dla których Bialenia coś znaczy. Nie szkalujmy też ludzi którzy odeszli do Amicity, bo przecież osobiście wielu z nich prywatnie darzymy sympatią, dlatego ubolewam nad zachowaniem co niektórych. Może warto się zastanowić nad korzyściami wynikającymi ze współpracy Republiki oraz Konfederacji? Jedynym plusem obecnej sytuacji jest nakręcanie aktywności szczekaniem na siebie wzajemnie.
Jak nawiązać współpracę z państwem, które działa na naszą niekorzyść? Korea Północna i Południowa nie podpisują traktatów o wzajemnej przyjaźni.
Liczę, że jednak tam również są jakieś głosy rozsądku i w przyszłości dzięki temu będzie możliwy jakiś dialog. Niestety w Konfederacji są też ludzie, którzy myślą, że zbudują kraj na nienawiści do Bialenii.
W Konfederacji może i tak, ale na pewno nie w Hasselandzie, który nienawidzi Bialenii (zresztą trzeba przyznać, że ze wzajemnością). A to Królestwo odgrywa tam najistotniejszą rolę.
A dlaczego zawsze my mamy pierwsi się wpraszać, niech może od nich wyjdzie inicjatywa. Bo jak my zaczniemy, to zaraz nam postawią warunki, warunki nie do spełnienia.
Miejmy HONOR.
Skończcie ten temat, proszę.
Mieliśmy zająć się czymś merytorycznym. Jeśli nie, to podam się do dymisji, bo na takie gadanie szkoda mi czasu. Zdrajcy to zdrajcy, wrogowie to wrogowie. Nie traćmy na nich czasu.
|