Otwarte Posiedzenie Rządu
Pani Wiceprezydent,
Panowie Ministrowie!

Witam serdecznie na Otwartym Posiedzeniu Rządu. Jesteśmy Rządem Jedności, dlatego też postanowiłem, że w odróżnieniu od wcześniejszej władzy wykonawczej będziemy obradować w miejscu widocznym dla wszystkich. Jedynie najbardziej poufne sprawy będą załatwiane za kulisami.
Nasza kadencja potrwa tylko miesiąc, do 10 kwietnia. Chciałbym zapytać wszystkich Was o to, jakie macie plany na ten miesiąc. Oczekują konkretów, a nie mglistych wizji.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru! Smile
Odpowiedz
Panie Prezydencie!
Panowie Ministrowie!

W mojej działalności, oprócz zastępowane Prezydenta, chciałbym skupić się przede wszystkim na wsparciu organizacji Obchodów Rocznicy Powstania Marcowego, a także na działalności dyplomatycznej, gdzie liczę na współpracę Pana Ministra Hupfellpufa.

Nie chcę w tym momencie wyjawiać tutaj tajemnicy państwowej, ale wiadomym jest, że rozpoczynam misję mającą na celu nawiązanie ścisłej współpracy z jednym z państw polskiego mikroświata.

Ponadto będę udzielała się na polu dialogu z Hasselandem.
Z tej racji będę patronowała Instytutowi - Zrozumieć Hasseland, który wkrótce powstanie.

Sądzę, że moje wysiłki będą owocne i znajdą zrozumienie w Szanownym Gronie.
Odpowiedz
Panie Prezydencie,
Pani Wiceprezydent,
Panowie Ministrowie,

Z mojej strony chciałbym w jak najszybszym czasie uporządkować wszelką ewidencję, ponieważ to od niej zależy w dużym stopniu przejrzystość biurokratyczna rządu. Również dokonam wszelkich starań, aby aktywnie uczestniczyć w obchodach 27 marca, gdzie chciałbym nawiązać współpracę z Ministerstwem Morale, a także służyć doradztwem prezydentowi w zakresie nadań lennych. Następnym krokiem będzie przygotowanie wzorów dokumentów kancelaryjnych, co również postaram się dokonać w bieżącym miesiącu.

Na koniec chciałbym podziękować Prezydentowi za nominację oraz życzyć powodzenia wszystkim członkom gabinetu, bo w tych trudnych czasach, to na nas spoczywa ta ogromna odpowiedzialność, aby przestawić Bialenię na odpowiednie tory.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Szanowny Panie Prezydencie!
Szanowna Pani Wiceprezydent!
Drodzy Panowie Ministrowie!

Mimo że działam w polskim mikroświecie od września 2010 r., nie pełniłem jeszcze w żadnym państwie funkcji ministra spraw zagranicznych. Objęcie teki szefa tego resortu jest dla mnie nie lada wyzwaniem oraz istotnym punktem w mojej karierze w Republice. Moje główne cele to odnowienie współpracy z Księstwem Sarmacji i państwami członkowskimi Konfederacji Amicitia, a także realizacja przyjętego kilka miesięcy temu przez Parlament na mój wniosek, pomysłu stworzenia Ponadnarodowego Forum Parlamentów. Wdrożenie idei PFP jest jednak możliwe tylko wtedy, jeśli najważniejszy organ władzy ustawodawczej naszego kraju będzie funkcjonował bez przeszkód, płynnie i na wysokim poziomie. Kluczowe jest kontynuowanie wzajemnych relacji z Królestwem Dreamlandu, w którym pokładam duże nadzieje. Liczę, że możliwy jest powrót funkcjonowania "Wielkiej Trójki", a jednocześnie pozostaję otwarty na umowy z powstałymi niedawno, rozwijającymi się mikronacjami. Wierzę, że Bialenia przezwycięży kryzys wewnętrzny i znów powróci do nader wysokiej aktywności!
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
(08.03.2017, 11:32:17)Frederick Hufflepuff napisał(a): Szanowny Panie Prezydencie!
Mimo że działam w polskim mikroświecie od września 2010 r., nie pełniłem jeszcze w żadnym państwie funkcji ministra spraw zagranicznych. Objęcie teki szefa tego resortu jest dla mnie nie lada wyzwaniem oraz istotnym punktem w mojej karierze w Republice. Moje główne cele to odnowienie współpracy z Księstwem Sarmacji i państwami członkowskimi Konfederacji Amicitia, a także realizacja przyjętego kilka miesięcy temu przez Parlament na mój wniosek, pomysłu stworzenia Ponadnarodowego Forum Parlamentów. Wdrożenie idei PFP jest jednak możliwe tylko wtedy, jeśli najważniejszy organ władzy ustawodawczej naszego kraju będzie funkcjonował bez przeszkód, płynnie i na wysokim poziomie. Kluczowe jest kontynuowanie wzajemnych relacji z Królestwem Dreamlandu, w którym pokładam duże nadzieje. Liczę, że możliwy jest powrót funkcjonowania "Wielkiej Trójki", a jednocześnie pozostaję otwarty na umowy z powstałymi niedawno, rozwijającymi się mikronacjami. Wierzę, że Bialenia przezwycięży kryzys wewnętrzny i znów powróci do nader wysokiej aktywności!

Panie Ministrze,chciałbym abyśmy się zrozumieli... Co uważa Pan za państwa członkowskie Konfederacji Amiticia?
Odpowiedz
(08.03.2017, 13:12:10)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(08.03.2017, 11:32:17)Frederick Hufflepuff napisał(a): Szanowny Panie Prezydencie!
Mimo że działam w polskim mikroświecie od września 2010 r., nie pełniłem jeszcze w żadnym państwie funkcji ministra spraw zagranicznych. Objęcie teki szefa tego resortu jest dla mnie nie lada wyzwaniem oraz istotnym punktem w mojej karierze w Republice. Moje główne cele to odnowienie współpracy z Księstwem Sarmacji i państwami członkowskimi Konfederacji Amicitia, a także realizacja przyjętego kilka miesięcy temu przez Parlament na mój wniosek, pomysłu stworzenia Ponadnarodowego Forum Parlamentów. Wdrożenie idei PFP jest jednak możliwe tylko wtedy, jeśli najważniejszy organ władzy ustawodawczej naszego kraju będzie funkcjonował bez przeszkód, płynnie i na wysokim poziomie. Kluczowe jest kontynuowanie wzajemnych relacji z Królestwem Dreamlandu, w którym pokładam duże nadzieje. Liczę, że możliwy jest powrót funkcjonowania "Wielkiej Trójki", a jednocześnie pozostaję otwarty na umowy z powstałymi niedawno, rozwijającymi się mikronacjami. Wierzę, że Bialenia przezwycięży kryzys wewnętrzny i znów powróci do nader wysokiej aktywności!

Panie Ministrze,chciałbym abyśmy się zrozumieli... Co uważa Pan za państwa członkowskie Konfederacji Amiticia?

Mam nadzieje, że droga Caryca nie zamierza wywoływać sporu?

Ja swoje stanowisko zaprezętuje jutro.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz

W skład Konfederacji Amicitia wchodzą Królestwo Hasselandu, Carstwo Brodryjskie i Federacja Slawonii. Jest to wiedza ogólnodostępna i powszechna, dlatego nie widzę potrzeby dokładniejszego wyjaśniania tej kwestii.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
(08.03.2017, 15:14:33)Frederick Hufflepuff napisał(a): Szanowna Pani Wiceprezydent!
W skład Konfederacji Amicitia wchodzą Królestwo Hasselandu, Carstwo Brodryjskie i Federacja Slawonii. Jest to wiedza ogólnodostępna i powszechna, dlatego nie widzę potrzeby dokładniejszego wyjaśniania tej kwestii.

Jeżeli uważa Pan, że Carstwo należy do Amitici, to działa Pan na niekorzyść Republiki.

Apeluję o dymisję lub złożenie przysięgi, gdyż nie możemy pozwolić sobie by MSZ działał wbrew racji stanu.
Odpowiedz
Istnieją dwa Carstwa.
Odpowiedz
(08.03.2017, 16:26:08)AndrzejSwarzewski napisał(a): Istnieją dwa Carstwa.

Istnieć mogą dwa, ale dwóch uznawać nie możemy.
Odpowiedz
(08.03.2017, 16:26:08)AndrzejSwarzewski napisał(a): Istnieją dwa Carstwa.
I tego się lepiej trzymajmy, jeśli chcemy normalizacji sytuacji geopolitycznej.
Odpowiedz
Na pewno wrogów cieszy ten brak jedności. A mnie stawia w poniżającej sytuacji...

Hasseland - de facto protektor Iwana, nigdy nie stwierdzi, że istnieją dwa Carstwa. Iwan ma w nich oparcie i są fair wobec niego.
Zaś mój protektor, Republika Bialenska, w imię niezrozumiałych idei uznaje dwa Carstwa. Iwan i Hasselandczycy to widzą i z góry jestem na przegranej pozycji.
Odpowiedz
To osobny temat. Nasz stosunek do nich powinien być taki, jaki ich do nas. Jednak jestem przekonany, że obie strony dojdą do konsensusu. Ewentualnie klasycznie tajemnicą poliszynela będzie de facto uznawanie przez obydwa kraje dwóch Brodrii, lecz de iure dla każdego będzie istniała tylko jedna. Zresztą to już ból głowy Fredericka.
Odpowiedz
Stan faktyczny jest taki, że istnieją dwie Brodrie jak samo dwie koree.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Uważam, że Feliks ma rację. Naszym sojusznikiem jest Brodria pod panowaniem Carycy Aleksandry, ale twierdzenie, że Brodria pod panowaniem Iwana nie istnieje i nie wchodzi w skład Konfederacji Amiticia byłoby niepoważne. A przecież powinniśmy się kierować realizmem politycznym, zawsze nam to na dobre wychodziło.
Ja na chwilę obecną nie widzę powodu, by Frederick miał podać się do dymisji. Oczywiście musi uważać, bo między merytorycznym nonkonformizmem a zdradą stanu czasem linia bywa cienka, ale nie widzę powodu, by oskarżać niewinną osobę o coś, co dopiero teoretycznie może zrobić.
Odpowiedz
(08.03.2017, 18:10:56)AndrzejSwarzewski napisał(a): Uważam, że Feliks ma rację. Naszym sojusznikiem jest Brodria pod panowaniem Carycy Aleksandry, ale twierdzenie, że Brodria pod panowaniem Iwana nie istnieje i nie wchodzi w skład Konfederacji Amiticia byłoby niepoważne. A przecież powinniśmy się kierować realizmem politycznym, zawsze nam to na dobre wychodziło.
Ja na chwilę obecną nie widzę powodu, by Frederick miał podać się do dymisji. Oczywiście musi uważać, bo między merytorycznym nonkonformizmem a zdradą stanu czasem linia bywa cienka, ale nie widzę powodu, by oskarżać niewinną osobę o coś, co dopiero teoretycznie może zrobić.

Jestem skłonna przestać, ale Frederick wcześniej mówił, że bialeńskiej Brodrii nie uznaje. Więc pytam, uznaje dwie czy tylko tę Iwana?
Dodatkowo dlaczego my mamy uznawać Brodrię z Amiticii, skoro oni naszej nie uznają?
Odpowiedz
Bo nie jesteśmy takimi hipokrytami, jak oni. Wink
Możemy uznawać fakt ich istnienia, ale o jakichkolwiek rozmowach nie ma mowy. Odbyłem rozmowę z Pietrowem (na jego prośbę) podczas której pokazał, że nie ma szans na żaden kompromis. Cóż, ich decyzja. My mieliśmy dobrą wolę.
Odpowiedz
Jeżeli rozchodzi się o semantykę, to u nas mamy Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Maciuś, pod względem semantycznym, to Najjaśniejsze Carstwo funkcjonuje na forum hasselandzkim. Wink
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Paszoł.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości