Liczba postów: 2 286
Liczba wątków: 356
12.03.2017, 23:09:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2017, 23:10:57 przez Aleksandra Dostojewska.)
[ATTACHMENT NOT FOUND]
CARSKI AKT WDZIĘCZNOŚCI
WOBEC
PAŃSTWA KOŚCIELNEGO ROTRIA
Rodacy! Po długim i wyczerpującym sporze, kompromis został zawarty. Nie byłoby to jednak możliwe gdyby nie zaangażowanie świętej Rotrii, w której obie strony sporu znalazły ostoję jedności.
Pragnę w imieniu całego Narodu złożyć wyrazy wdzięczności wobec Rotrii, w szczególności wobec Jego Eminencji Czcigodnego Księdza Prałata Wilhelma Orańskiego Nassau, a także wobec Jego Światobliwości Klemensa III.
Po raz kolejny w historii Pollinu, Rotria, okazała się być prawdziwym wzorem cnót chrześcijańskich, spiesząc z pomocą do zwaśnionego Narodu.
Bóg Najwyższy nam pobłogosławił, czyniąc pokój i zgodę.
Wiadomym znakiem podziękowania staną się nowe miasta, które powstaną w naszym kraju: Wilhelmstadt i Sankt Klemensburg ku czci autorów naszego pokoju.
Liczba postów: 4 282
Liczba wątków: 534
Bogu niech będą dzięki!
Jakie ustalenia zostały zawarte?
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Liczba postów: 1 172
Liczba wątków: 148
Można znaleźć na forum "północnej Brodrii".
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Dzięki, idę poczytać.
(12.03.2017, 23:18:50)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Bogu niech będą dzięki!
Jakie ustalenia zostały zawarte?
Podział państwa na dwie części (mapy zostaną opublikowane jutro).
Wspólna koronacja i przepis, że w razie abdykacji jednego z monarchów, władzę dziedziczy drugi i jednoczy kraj.
A kwestia nazewnictwa?
12.03.2017, 23:25:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2017, 23:26:41 przez Aleksandra Dostojewska.)
Brodria Iwana przyjmuje miano Carstwa Brodrii Wschodniej, a nasza jest Carstwem Brodrii Zachodniej. Z tymże, chyba bardziej pasowałyby nazwy Północna i Południowa...
A m
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Jednak mogę już teraz udostępnić mapę.
Bardzo cieszy mnie ustalenie dot. dziedziczenia tronu. To gwarantuje, że podział jest jedynie chwilowy i pewnego dnia nastąpi zjednoczenie pod jednym władcą.
(12.03.2017, 23:28:17)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Bardzo cieszy mnie ustalenie dot. dziedziczenia tronu. To gwarantuje, że podział jest jedynie chwilowy i pewnego dnia nastąpi zjednoczenie pod jednym władcą. 
Tak, chociaż zawsze budzi to obawy o to, że druga strona będzie grać na wyniszczenie... Ale jestem dobrej myśli.
Myślę, że nasza Caryca nie da się doprowadzić do abdykacji.
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Znając charaktery obu osób, to szanse wynoszą 50/50.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 3 308
Liczba wątków: 301
Cieszę się, że Brodrie doszły ze sobą do porozumienia. Może nasi koledzy pokazali nam, że teraz czas na powrót dobrych relacji między Hasselandem i Bialenią. Ja jestem otwarty i chętny do rozmów z Panem Prezydentem i Panem Ministrem.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Mam nadzieję, że pod egidą Bialenii i z błogosławieństwem Rotrii będzie dobrze.
Jedyny smutek to utrata Sankt Aleksandrova.
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Po pierwsze - Jego Eminencji Wilhelma kardynała Orańskiego. Kardynał to dużo wyższa godność niż prałat. Poza tym jak ja proponowałem mediację Jego Świątobliwości lub innego wysokiego duchownego, to odrzucano tę propozycję. A wyszła na dobre. Dziękuję, żeście się zgodzili i dziękuję Jego Eminencji, że tego dokonał.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka