Razem odbudujmy Ojczyznę!
Rodacy!

Powoli, Waszym i moim wysiłkiem, nasza Ojczyzna odzyskuje siły witalne, rozgorzały na nowo dyskusje, zostały podjęte czynności prawne, sprawiedliwi się weselą, a złoczyńcy widzą, że dni ich są policzone.

Na początek, pragnę poinformować, ze już dzisiaj na ręce Marszałka wpłynie wniosek o referendum, które zostało poddane konsultacjom społecznym, w sprawach fundamentalnych dla naszej Ojczyzny, gdzie Naród sam wybierze, którą drogą chce dalej kroczyć.

Jednocześnie z radością i nadzieją na lepsze jutro, pragnę ogłosić, iż zamierzam wziąć udział w nadchodzących wyborach prezydenckich. Poświęcę się w całości budowaniu lepszego jutra i zdobyciu zaufania wśród Narodu.

Apeluję dzisiaj do Wszystkich Was, także do tych, którzy dzisiaj stoją w opozycji do mnie: Bądźmy jednością! Jednym Narodem, gdzie interesy wspólnoty są ważniejsze od interesów jednostki.
Budujmy Kraj na wzajemnym poszanowaniu i uczciwości.

Wreszcie, nie naginajmy prawa do partykularnych interesów jednostki! Źle się dzieje, kiedy zmienia się przepisy prawa na życzenie... Tym bardziej, że nic nie stoi na przeszkodzie osobie zainteresowanej w osiągnięciu celu. Wystarczy, że zrezygnuje z władzy de jure w państwie trzecim. Uczciwy wybór: chcesz być Prezydentem Bialenii, to postaw Bialenię ponad wszystko, bo tu jest Bialenia! I ona jest dla nas najważniejsza, nie inne godności i tytuły!

Przypominam, tym samym, że także ja, aby zostać Rezydentem Republiki, musiałam zrezygnować z panowania w Brodrii, więc nie widzę i mam nadzieję, że Wy Rodacy, również nie dostrzegacie potrzeby naginania prawa.

Bialeńczycy!

Wielkie dzieło odbudowy Państwa właśnie się rozpoczęło, niech dzwonią nam dzwony wolności i godności!

Ponadto uprzejmie proszę, już teraz, o składanie podpisów, za które serdecznie dziękuję.
Odpowiedz
(05.04.2017, 15:13:15)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Przypominam, tym samym, że także ja, aby zostać Rezydentem Republiki, musiałam zrezygnować z panowania w Brodrii, więc nie widzę i mam nadzieję, że Wy Rodacy, również nie dostrzegacie potrzeby naginania prawa.

Teraz widzę, że jesteś czysta jak łza.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Jak chcesz wziąć udział w wyborach, to skołuj sobie szybko własną poprawkę do ordynacji. Próg długości posiadania obywatelstwa nie został zniesiony i przed 17 maja nikt nie będzie mógł Twojej kandydatury przyjąć.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(05.04.2017, 16:03:22)Maciej Kamiński napisał(a): Jak chcesz wziąć udział w wyborach, to skołuj sobie szybko własną poprawkę do ordynacji. Próg długości posiadania obywatelstwa nie został zniesiony i przed 17 maja nikt nie będzie mógł Twojej kandydatury przyjąć.

I to skłania do refleksji... Mojej poprawki nikt nie przyjmie, a Ametysta tak. I gdzie tu sprawiedliwości?
Odpowiedz
Nie oceniaj wszystkich swoją miarą.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Rezydentem? Brzmi poważnie. Pod czyim zarządem powierniczym jest nasze kondominium?

(-) de Medici
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz
Cytat:Przypominam, tym samym, że także ja, aby zostać Rezydentem Republiki, musiałam zrezygnować z panowania w Brodrii, więc nie widzę i mam nadzieję, że Wy Rodacy, również nie dostrzegacie potrzeby naginania prawa.

Fantastycznie, można jednoczyć kraj. Wojska Brodrii Północnej właśnie w tym momencie podają ręce wyzwolonym mieszkańcom aleksandryjskiej strony Południowej Twierdzy.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Dlaczego nikt nie przyjmie, skoro nawet jej na oczy nie widziałem?
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Rodacy! Dziękuję za miłe i przychylne komentarze. Razem damy radę!

(05.04.2017, 18:54:06)Iwan Pietrow napisał(a):
Cytat:Przypominam, tym samym, że także ja, aby zostać Rezydentem Republiki, musiałam zrezygnować z panowania w Brodrii, więc nie widzę i mam nadzieję, że Wy Rodacy, również nie dostrzegacie potrzeby naginania prawa.
Fantastycznie, można jednoczyć kraj. Wojska Brodrii Północnej właśnie w tym momencie podają ręce wyzwolonym mieszkańcom aleksandryjskiej strony Południowej Twierdzy.

Ty jesteś normalny? Kiedy pierwszy raz zostałam wybrana na Prezydenta RB, musiałam zrezygnować z carowania i ustanowić regencje.
Odpowiedz
A zaraz po upadku Republiki wróciłaś na tron.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Ku chwale Bialenii!
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości