Interwencja na Uhrainie
INTERWENCJA NA UHRAINIE
Cytat:
Z rozkazu Ministra Koronnego Piotra Konstantego Pawłowicza, dziś o godzinie 15:00 armia Brodryjska wraz ze zmobilizowanymi oddziałami rezerwistów przekroczą granicę i wyruszą na Uhrainię, aby ustabilizować tam władzę Brodryjską. W imieniu Carycy rozkazałem zabić wszystkich, którzy staną nam na drodze, w swoim imieniu rozkazałem mordować pomagać tamtejszym ludom sprzeciwiającym się władzy zasymilować z Brodrią na nowo.
Hura żołnierze pora zdobyć to co nasze! 
Odpowiedz
Ku chwale Ojczyzny i Caratu!

Nie chcemy cudzego, ale nie damy swego.
Odpowiedz
Dziś do godziny 18;00 zajmiemy Uhrainę.
Odpowiedz
Jestem ciekawy sposobu przeprowadzenia interwencji.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
Wyrażam głębokie zaniepokojenie zaistniałą sytuacją. To atak na inne państwo. Nie można tak robić.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Wykonuję rozkazy Jej Carskiej Mości.

Interwencja będzie polegała na zajęciu Uhrainy zanim zrobi to Kugaria.
Odpowiedz
Czekam zatem na relację z przebiegu Kampanii . Uważam jednak iż jest to akt agresji na suwerenne państwo jakim jest Emirat Uhrainy.
Tłumaczenie iż chcecie zając Uhraine przed Kugarią jest wręcz niesmaczne. Jeżeli juz , to powinniście wysłać wojska w celu pomocy Uhrainie a nie jej zajęciu. Ehhh.....
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Pierwsze jednostki dotarły już na terytorium Uhrainy. Za niedługo​ zostaną udzielone informacje dotyczące wejścia na ziemie Uhrainy.

Ahmedzie nieetyczne jest pozostawienie tego kraju bez opieki.
Odpowiedz
Dziwne jest nazywanie agresję , opieką .
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Dziwne jest to że od 75 minut nikt nie zaatakował Brodryjskich Sił Zbrojnych... Na razie nasi żołnierze są mile witani na obwodach graniczących z Brodrią. Smile
Odpowiedz
Nie rozumiem czemu Brodria Południowa nie miałaby podejmować takich akcji? Przecież Uhraina to teren przynależny Brodrii, a przynajmniej tak zawsze mi się zdawało...
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Przyjacielu! Dziękuję że chociaż Ty to rozumiesz... Mamy roszczenia wobec tej ziemi dlatego należy się nam ona. Przynajmniej mam chęć do pracy widząc że nie wszyscy oceniają mnie jak Tyrana, który chce podbić cały świat.

Uhraina prawnie się nam należy i rozumiem że Iwan się z tym nie zgadza bo sam był potępiany za swoje działania na Złotej Rusi i Bizancji. Smile
Odpowiedz
W sumie racja. Piotrze jakie masz Plan Inwazji ?
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Ahmedzie, na razie skoro ludność nie stawia oporu nie mam planu zbytnio atakować. Powoli wkraczamy na terytorium Uhrainy. Za 10-15 minut określę dokładnie jakie plany itd. Smile
Odpowiedz
Zrób narrację, opis z kampanii itp.

ehh....
Pamiętam jak przybyłem dwa lata temu do Batawii .
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Dzień pierwszy...

Po przekroczeniu granicy Brodryjsko-Uhraińskiej, 1-wsza Armia Ochotników Brodryjskich pod przywództwem Piotra Konstantego Pawłowicza dotarły do Łużewska. Mieszkańcy skandowali "Nowobrodria", "Niech żyje Caryca", nikt nie opierał się nowej administracji, a zamiast tego wszyscy rozwieszali flagi Brodrii Południowej.

(Mapa Abachazji aby orientować się gdzie znajdują się miasta opisywane)
[Obrazek: IA-CZERWIEC-2016.png]

Do godziny 20-stej Armia przygotowała miasto w celu obrony przed rozbójnikami, którzy nie chcą nowej władzy, a chcą żyć jako dziki niepodległy naród. Jeszcze dziś o godzinie 1:30 2 i 3 Armia Ochotników ma dotrzeć do Chroniecka i Bytowa. Niech Svar z nimi będzie. Chwała Wielkiej Brodrii Południowej!
Odpowiedz
To jest mapa Abachazji Piotrze. Poszperaj dokładniej ;-)
Proponuję tą :

[Obrazek: Mapa-Abachazji.jpeg]
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
@"Piotr Konstanty Pawłowicz"

Jak umiesz robić galerię w Arma to super. Bo wtedy można trochę pokombinować z klimatem.
Ogólnie nie wiem, jak z załącznikami sił zbrojnych Brodrii na tym forum, ale na starym forum na pewno są wszystkie.
@"Ahmed Husain" przenosił, ale nie wiem, czy wszystko przeniósł. Big Grin

@"Ahmed Husain"

Aha, no...
Zamiast n-ty reaktywować Abachazję nie myślałeś o wspólnej koregencji z Aleksandrą nad ziemiami abachasko-brodryjskimi?
Wtedy moglibyście mieć wspólny rząd z Piotrem na czele.
Można by też pomyśleć o Trójkącie (politycznym ofc) Ty-Aleksandra-Iwan i nazwać to Porozumienie Wzajemnego Szacunku i Poszanowania (PWSP). Coś na wzór realowej grupy wyszehradzkiej. Wink
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Abachazja to moje dziecko i będę ją dalej pielęgnował.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,

właściciel 87 folwarków 
Odpowiedz
Wyrosłeś z Batawii i stworzyłeś swój naród. Z jednej strony jest to piękne, a z drugiej bolesne że zapomniałeś o swojej ojczyźnie. :/
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: