Liczba postów: 3 774
Liczba wątków: 493
Kiedy zatem zostanie obrany nowy prezes ?
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
To już od konduktora zależy.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 2 135
Liczba wątków: 232
Zgodnie z moimi wiadomościami powyżej podtrzymuję swoją kandydaturę.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Liczba postów: 1 172
Liczba wątków: 148
I ja zgłaszam swoją kandydature a jednoczeście trzymam kciuki jak policjant za Macieja.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 2 657
Liczba wątków: 290
To ja sobie wszystko przemyślę, przekalkuluję, policzę i w niedzielę wieczorem ogłoszę.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Liczba postów: 4 282
Liczba wątków: 534
@"Krzysztof Domański", jakbyś chciał i był zainteresowany fabularyzacją, możesz pomóc mi na Wyspach Przyjaźni. ^^
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Oczywiście mogę pomóc, a jednocześnie chciałbym przejąć władzę nad Bialeńskimi Portami Lotniczymi.
Po osobistych konsultacjach z Wielkim Sternikiem postanowiłem, że Prezesem Policji mianuję Iwana. Jednocześnie, jeżeli Maciej wyrazi taką wolę proponuję, by objął stanowisko zastępcy Iwana. To nominacja w pewnym sensie czasowa, bo już niebawem moja kadencja dobiegnie końca.
17.07.2017, 23:59:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.07.2017, 23:59:24 przez Tadeusz Krasnodębski.)
Powołanie Iwana uważam za skrajną nieodpowiedzialność. Smuci mnie, że Prezesem PK została osoba bez absolutnie żadnego doświadczenia oraz bez poparcia pozostałych policjantów (Prezydent nie przeprowadził żadnych konsultacji z policjantami, ale Akrypa otwarcie poparł kandydaturę Macieja, a ja, gdybym został poproszony o opinię, również bym to zrobił). Iwan dotychczas nie był nawet policjantem, że o oskarżycielu publicznym nie wspomnę. Nigdy bym się po Tobie, Ametyście, nie spodziewał, że powołasz na tak odpowiedzialne stanowisko partyjnego kolegę.
Tadeuszu, nie działam w mikroświecie od tygodnia... Oczywiście, wszystkich rozumów świata nie pozjadałem, jednakże wydaje mi się, iż posiadam pewien bagaż doświadczenia, który pozwoli mi bezproblemowo wykonywać funkcję Prezesa PK. Z bialeńską Policją dotychczas bezpośrednio nie miałem do czynienia, owszem, ale stanowiska, które kiedyś zajmowałem (chociażby sędziego Sądu Ludowego), czy zadania przeze mnie realizowane (administrator brodryjskiego forum), dają mi, w moim mniemaniu, możliwość bycia Prezesem PK.
Ponadto wszelkie argumenty typu "bo ktoś mnie nie poparł" mają małe znaczenie, gdy przeczytamy to, co Maciej w niniejszym wątku napisał. Nie pchałem się na siłę na stołek Prezesa, bo jasno ogłosiłem, że w przypadku kandydowania Macieja, nie będę szedł w zaparte. Skoro Maciej zgodził się na to, abym kandydował, to automatycznie się nie wycofałem.
Także, Tadeuszu, zdaj sobie w końcu sprawę z tego, że nie jestem troglodytą i chcę swoimi działaniami wspomóc Bialenię. Gdybym nie miał czasu i chęci na RB, to bym nigdzie się nie zgłaszał.
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Decyzja zapadła, mogę się z nią nie zgadzać, ale to ma drugorzędne znaczenie. Życzę powodzenia w sprawowaniu urzędu.
Dziękuję, Tadeuszu. Życzę Ci, abyś miał więcej wiary w ludzi!
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Z jednej strony oczekiwano ode mnie szybkiej decyzji, która jak wspomniałem ma charakter dosyć tymczasowy, bo nowy prezydent będzie mógł ją natychmiastowo zmienić. Na jej efekt wpłynęło głównie to, że Maciej niespecjalnie pchał się na ten stołek, więc nie chciałem na siłę obarczać go obowiązkami Prezesa. Wychodzę z założenia, że bez tego typu zmian, także personalnych, może grozić nam marazm, w którym tak jak stanowisko będzie synonimem osoby, a państwo stanie się maszyną. Jeżeli Iwan jako Prezes się nie sprawdzi - odwołam go, a jeżeli się tak nie stanie - wkrótce będzie okazja, by odwołać mnie.
No dajcie już spokój, skoro karabiny są zatkane, to Iwaszka nic takiego nie zepsuje. Policja i tak nie ma za bardzo co robić ostatnimi czasy.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thre...l#pid78760
Wolne stanowiska w dyplomacji!
Możliwość otrzymania odznaczenia dyplomaty!
Byka zrobiłeś.
Przejrzałem, uporządkowałem nominacje. Teraz będzie się zgadzać.
Ogłaszam, że nadal poszukuję potencjalnych wiceprezydentów, ministrów spraw wewnętrznych, a także głównodowodzących. Przypominam też o konieczności wyboru Sędziego Ludowego.
A ja szukam ambasadorów do krajów traktatowych.
Kiedy już przestanę być prezydentem to mogę się gdzieś zgłosić.
|