Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu
[Obrazek: 79_10_09_17_4_06_26.png]

Chyba nikt wśród Przyjaciół nie ma wątpliwości, że Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu osiągnęło niemal już najwyższy poziom monarchosocjalizmu i w związku z tym prosperuje świetnie plasując się w czołówce rozwijających się najbardziej rozwiniętych państw Orientyki i w ogóle Mikroświata. Mam jednak świadomość, że nie każdy jest tak oczytany w dziełach klasyków monarchosocjalizmu, jak ja (zwłaszcza, że wydanie tych Dzieł niestety troszeczkę się opóźnia) i nie wszyscy są w stanie w pełni zrozumieć słowa mówiące o tym, iż Socjalistyczne Królestwo nie jest z tego świata.

Korzystając z okazji, iż nasz aparat państwowy jest rozwinięty do tego stopnia, że Lud Szlachecki rządzi się sam, a ja mogę często przebywać w Bialenii i nawet nią rządzić, postanowiłem sprowadzić do Mechanic część swojego dworu monarszego, stanowiącego osobiste otoczenie i podręczną kancelarię zarówno Bardzo Wspaniałego Króla Hirschbergii i Weerlandu, jak i dynastii Faradobusów.

[Obrazek: Family_of_Paul_I_of_Russia.jpg]

Siedzibą wędrownego dworu jest pałac rodowy w Mechanicach. Niebawem, z uwagi na nowe potrzeby, przejdzie on drobną przebudowę. Planowane jest też sprowadzenie do Bialenii moich rodowych goryli.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Będąc na wczasach zamówiłem u jakiegoś lokalnego artysty nową koronę, bo jak wiadomo im większa korona tym... tym większy jest autorytet noszącego ją króla. Wejdzie ona w skład rodowych dóbr, a także znalazła się w nowej wersji herbu Faradobusów widocznego powyżej.

[Obrazek: shap_mihfed.jpg]
Odpowiedz
Toż to przecież zimowa wersja tiary rotryjskiego patriarchy skradziona przed trzema laty z Muzeum Patriarszego w Maślankowicach Orientyckich!
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
Towarzyszu Królu-Prezydencie, jak można dołączyć do Dworu?
Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych
Odpowiedz
(10.09.2017, 16:56:17)Karol Medycejski napisał(a): Toż to przecież zimowa wersja tiary rotryjskiego patriarchy skradziona przed trzema laty z Muzeum Patriarszego w Maślankowicach Orientyckich!

A nie wiem, ale mam paragon.

(10.09.2017, 17:14:59)Piotr Pietrow napisał(a): Towarzyszu Królu-Prezydencie, jak można dołączyć do Dworu?

Zależy jako kto, ale w sumie mógłbym rozszerzyć szeregi rodu.
Odpowiedz
Jeśli nie macie nic przeciwko to mógłbym zostać przyjacielem Dworu Faradobusów.
Пётр Иванович Петров
Odpowiedz
(10.09.2017, 21:59:42)Piotr Pietrow napisał(a): Jeśli nie macie nic przeciwko to mógłbym zostać przyjacielem Dworu Faradobusów.

Mówisz nadwornym błaznem?
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Chyba nie dam naklejek na te świerzaki. Wink
Пётр Иванович Петров
Odpowiedz
Czy masz brodę i umiesz leczyć hore na hemofilię curki? Tylko taki może być przyjacielem wielkiego domu panującego.

PS. Tak, wiem że curki na hemofilię nie horują.
Odpowiedz
Brody musiałem się pozbyć, ponieważ uznaliby mnie za grubego Bojara, lecz jeśli to jedyne wymaganie to oczywiście!
Пётр Иванович Петров
Odpowiedz
Inna sprawa, że rody panujące Hirschbergii i Weerlandu oraz Brodrii powinny się połączyć, tak z czystej przyzwoitości.
Odpowiedz
Omom czy jako władca Rusi Batawskiej Piotr von Heim-Heintschel-Pawłowicz-Dostojewski-Pietrow też podchodzę pod te połączenie?
Пётр Иванович Петров
Odpowiedz
Dostojewscy są skoligaceni ze Swarzewskimi, Swarzewscy z Wettinami, Wettini z Faradobusami... Close enough.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
A Faradobusowie z Bourbonami, a Bourbony z Brendy Medyceuszami i Zepami. Tak to idzie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Trzeba stworzyć jakieś duże drzewo.
Odpowiedz
Byle brzozę.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Ale to musi być majestatyczna brzoza!
Пётр Иванович Петров
Odpowiedz
I potężna. Koniecznie potężna.
Odpowiedz
Takie to tylko rosną ponad 300 km na zachód od Moskwy.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Wiem, widziałem i nawet mam kawałek tej najsłynniejszej.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: