Proponowane tematy prac licencjackich
Kancelaria p.o. Rektora lic. net. Andrzeja Swarzewskiego przedstawia proponowane tematy prac licencjackich. Oprócz prac na zaproponowane tematy można zgłaszać także prace na inne tematy, po konsultacja z Rektorem (powinienem się zgodzić Wink ).

Katedra Nauk Polityczno-Społecznych:
- "Dzieje stosunków pomiędzy państwami bialeńskimi i NUPIA"
- "Zmiany polityki bialeńskiej w stosunku do państwowości sarmackiej".
- "Ustrój polityczny Republiki Bialeńskiej"
- "Ustrój polityczny Dżamahiriji"
- "Relacje Władza-Lud w dowolnej formie państwowości bialeńskiej" (tytuł będzie zawierał nazwę danej państwowości).
- "Wizja gospodarki Bialeńskiej Szkoły Ekonomii".
- "Sposób działalności Izb Wymiany"
- "Bialeńska polityka wieków średnich"

Katedra Dziennikarsko-Kulturalna
- "Antyczne dzieje Bialenii na podstawie śladów kultury- 2000 r. p.n.e. - 100 r. n. e."
- "Bialeńska kultura i nauka wieków średnich"
- "Małymi krokami... Opis odbudowy kultury bialeńskiej"
- "Kultura/Sztuka (niepotrzebne skreślić) współczesna. Z własnymi przykładami"

Przypominam, że praca licencjacka powinna zawierać co najmniej 1000 słów.
N.N
Odpowiedz
Do Rektora
Chciałem zaproponować tytuł swojej pracy licencjackiej w Katedrze Wychowania Fizycznego . "Relacja sportowa z prawdziwej gali sportów walki". Proszę o zatwierdzenie.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Cytat:Do Rektora
Chciałem zaproponować tytuł swojej pracy licencjackiej w Katedrze Wychowania Fizycznego . "Relacja sportowa z prawdziwej gali sportów walki". Proszę o zatwierdzenie.
Zatwierdzam.
N.N
Odpowiedz
Tak się teraz zastanawiam nad tym jaki temat wybrać do książki profesorskiej. Ma ktoś jakiś pomysł? Taki, żeby ta praca się do czegoś potem przydała. ;-)
N.N
Odpowiedz
Cytat:Tak się teraz zastanawiam nad tym jaki temat wybrać do książki profesorskiej. Ma ktoś jakiś pomysł? Taki, żeby ta praca się do czegoś potem przydała. ;-)
"Rola instytucji państwowych w życiu mikroświata"?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Mnie interesuje temat kwestii prowadzenia wojny mikronacyjnej. Książka o tym jakie v-państwa muszą spełniać kryteria aby zawłaszczyć ziemie lub anektować inne. Zawierająca odpowiedzi na pytania: Czy przy takich działaniach liczy się ilość aktywnych obywateli i co jeszcze ma wpływ ? Jak się ma do takiego zaboru terytorialnego uznanie/ bądz nieuznanie przez resztę świata? Czy można całkowicie utracić państwowość kiedy aktywni obywatele walczą aby było inaczej? Czy w trakcie wojny mogą ginąć obywatele? Nie namawiam do wojowania szczególnie że są Święta, ot taka luzna propozycja w temacie.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Cytat:Mnie interesuje temat kwestii prowadzenia wojny mikronacyjnej. Książka o tym jakie v-państwa muszą spełniać kryteria aby zawłaszczyć ziemie lub anektować inne. Zawierająca odpowiedzi na pytania: Czy przy takich działaniach liczy się ilość aktywnych obywateli i co jeszcze ma wpływ ? Jak się ma do takiego zaboru terytorialnego uznanie/ bądz nieuznanie przez resztę świata? Czy można całkowicie utracić państwowość kiedy aktywni obywatele walczą aby było inaczej? Czy w trakcie wojny mogą ginąć obywatele? Nie namawiam do wojowania szczególnie że są Święta, ot taka luzna propozycja w temacie.
Wojny to raczej nie temat na pracę naukową, a na międzynarodową konferencję z udziałem rządów wielu państw. Wink

W sumie ogólnie można ruszyć z formułowaniem praw międzynarodowych. Można zwołać szczyt Wspólnota Nordacka+ Republika Bialeńska i tam to opracować. ;-)
N.N
Odpowiedz
Czy umiałby Pan odpowiedzieć na moje pytania w tym albo innym temacie ?
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Cytat:Czy umiałby Pan odpowiedzieć na moje pytania w tym albo innym temacie ?
W tym nie. Jeśli mógłbyś, to załóż inny, np. "Debata o v-wojnach", to tam postaram się odpowiedzieć, choć z góry mówię, że nie na wszystkie potrafię. ;-)
N.N
Odpowiedz
To zakładam.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Do Rektora
Chcę rozpocząć pracę licencjacką w Katedrze Dziennikarsko-Kulturalnej.Tematem będzie "Sztuka współczesna. Z własnymi przykładami" wybrany z pośród proponowanych.
Zwracam się z prośbą o zatwierdzenie tematu. Smile SmileSmile
Odpowiedz
Zatwierdzam.
Bardzo ciekawy temat. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
Dziękuję Smile SmileSmile
Odpowiedz
Do Rektora
Chcę rozpocząć pracę magisterską jako kontynuacja pracy licencjackiej również z proponowanych tematów tym razem "Kultura współczesna. Z własnymi przykładami".
Proszę o zatwierdzenie tematu. Smile SmileSmile
Odpowiedz
Zatwierdzam. Przypominam jednakże o tym, że praca magisterska powinna być dłuższa od licencjackiej. Smile SmileSmile
Pozdrawiam,
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości