05.11.2017, 13:15:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.11.2017, 13:20:19 przez Antoni Kacper Burbon-Conti.)
Szanowny Lwie Wolnogradu,
spis mieszkańców jest bardzo dobrym pomysłem, co umożliwi poznanie ilości obywateli Republiki Bialeńskiej zamieszkujących Wolnograd. Właściwy wątek tego tematu znajduje się tutaj: https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-8438.html. Ponieważ nie chcę pod Spisem pisać zbędne odpowiedzi (najlepiej nie wprowadzać tam chaosu), utworzyłem nowy wątek, gdzie będzie mogła być prowadzona dyskusja na temat spisu.
Cytat:3. Dzielnica zamieszkania (można wymyślić nazwę):
Zastrzeżenia mam co do 3. punktu karty odpowiedzi. Każdy z Obywateli ma prawo wymyślić własną nazwę dzielnicy. A nie lepiej byłoby ustalić kilka stałych nazw - chociażby pod tym wątkiem i wybierać jedną z nich? Ewentualnie później przeprowadzić ankietę wśród mieszkańców co do wyboru dokładnych nazw. Co więcej, kojarzę, że kilka dzielnic ma już swoje nazwy, więc osoby zorientowane w tym temacie mogłyby się wypowiedzieć.
Cytat:4. Miejsce położenia dzielnicy (np. północny wschód, południe):
Punkt 4. bezpośrednio dotyczy punktu 3., więc do niego również mam zastrzeżenia.
Cytat:6. Ile według Ciebie mieszkańców liczy Wolnograd (w przybliżeniu - 1mln/5mln/10mln/20mln/30mln):
I ostatni punkt, gdzie mam pewne wątpliwości. Pomiędzy 1 mln a 30 mln jest 29 mln różnicy. Jak dla mnie, zbyt duża różnica. Ponadto już ostatnio zostało stwierdzone, że miasto jest zatłoczone, są problemy z korkami i szacowana jest liczba na 30 mln mieszkańców.
Proszę o dyskusję na powyższe (a może i inne tematy dotyczące spisu). Do momentu rozstrzygnięcia sporu proszę również o wstrzymanie Wielkiego Spisu i korektę karty odpowiedzi. Na koniec chciałbym poruszyć jeszcze tylko jeden temat - Radę Miasta. Kto może wchodzić w jej skład? Jakie kompetencje będą do niej należały? Jak, gdzie będzie ona działała?
Uważam, że wielu mieszkańców miasta zadaje sobie takie pytanie, więc proszę o odpowiedź.
mgr net. Antoni Kacper Burbon-Conti
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.