Liczba postów: 105
Liczba wątków: 7
Witam wszystkich bialeńczyków!
[align=justify:37o5oq5w]Przybyłem tutaj aby się osiedlić i znaleźć w końcu swoją ojczyznę. Byłem już w jednej mikronacji ,ale było to szmat czasu   Teraz chciałbym powrócić do swojego v-życia i chciałbym to zrobić w jakieś młodej mikronacji, jaką na pewno jest ta Republika. Napotkałem was przez Kuriera Dreamlandzkiego i wasze wysokie miejsce w rankingu demograficznym.
Chciałbym się zająć głównie polityką, przeglądałem tutejszy dziennik praw i niestety nie wygląda on najlepiej   Z chęcią pomogę z redagowaniu aktów prawnych. Chciałbym założyć partię polityczną , ale to zapewne dopiero za jakiś czas. Po trochu chciałbym się zająć również kulturą, tutaj jednak muszę się jeszcze głębiej zastanowić w jaki sposób miałoby to wyglądać.
Jestem typowym humanistą - historia, wos, języki. Tym się na co dzień zajmuję   Mam nadzieję ,że spędzę tutaj miłe chwilę i spotkam wielu ciekawych ludzi.
Chciałbym się tylko jeszcze dowiedzieć jak otrzymać bialeńskie obywatelstwo i mam ogromną nadzieję ,że ktoś opowie mi o obecnej scenie politycznej Republiki.[/align:37o5oq5w]
(-) Dan Mark
(-) Dan Mark
Liczba postów: 229
Liczba wątków: 21
Witaj Towarzyszu! Też jestem tu nowy to specjalnie nie wiem co powiedzieć   Baw się dobrze.
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Witaj, jestem premierem, tak więc mogę co nie co pomóc.
PS Zapraszam do masonerii! 
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
W takim razie Witam Ekscelencje premiera 
Było by mi miło, gdyby opowiedział mi pan jak wygląda tutejsze prawo, scena polityczna, kontakty międzynarodowe itp.
Przeglądam różne fora mikronacji i muszę powiedzieć ,że Bialeńczyków wszędzie pełno 
Witam panie Feliksie!
Prócz bardzo trudnej nazwy czym Jahołdajewszczyna się wyróżnia? Czemu warto tam zamieszkać?
(-) Dan Mark
Liczba postów: 1 677
Liczba wątków: 115
Witam!
Bardzo cieszy mnie kazdy nowy obywatel! W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na pw. Z ciekawości, co to byla z mikronacja.
[i]Maria von Primisz
![[Obrazek: DGS1nKB.png]](http://i.imgur.com/DGS1nKB.png)
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Zapomniałem!
Są dwie partię Endecja - Nasza Demokracja i Jedna Bialenia, ta pierwsza jest w rozsypce a ta druga rządzi. Aby dostać obywatelstwo trzeba złożyć wniosek w Pałacu Prezydenckim gdy ma się co najmniej 10 postów. To tak by the way.
Stosunki międzynarodowe układają się dosyć ciekawie. Teraz rozpoczęta została przez moją osobę ofensywa dyplomatyczna Trizondal-Hirsbergia i Weerland-Rotria-Niderlandy. Stosunki z wielką trójką nie są łatwe, bo powstaliśmy poprzez powstanie w Sarmacji dwa lata temu (nasz poprzednik - Dżamahirija Narodów). No i niedługo będziemy forsować poprzez masonów politykę pan-nordatyzmu.
Liczba postów: 1 732
Liczba wątków: 183
Witam Cię serdecznie! Zapraszam do zapoznania się z naszym zróżnicowanym życiem kulturowym i politycznym!
(–) Kristian Arped
Dziękuję za informacje 
To naprawdę ciekawe ,że zamiast forsować pomysł osiedlenia się na którymś z "szanowanych" kontynentów próbujecie zmienić opinię i wygląd Nordaty. Jestem bardzo ciekawy co z tego wyniknie - mam nadzieję ,że coś dobrego dla mikroświata.
Rozumiem ,że ta ofensywa pańskiego autorstwa to starania o uznanie przez te państwa?
Witam panie Kristianie!
(-) Dan Mark
(-) Dan Mark
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
Cytat:Prócz bardzo trudnej nazwy czym Jahołdajewszczyna się wyróżnia? Czemu warto tam zamieszkać?
Jahołdajewszczyna położona jest w Górach Orlich. Jej stolicą jest Bałdarasz, które jest jednym ze świętych miast v-islamu. Posiada osobne władze (kieruje nią ataman) i również planowane jest stworzenie Rady Samorządowej. Jahołda bazuje na klimacie mongolsko-komunistyczno-agrarystyczno-narodowo-islamskim. Autonomia jest miejscem gdzie każdy posiada AK-47 oraz RPG-7. Również polecam tamtejszy specjał, czyli bimber pędzony na prochu z kałacha. :wink: :wink::wink: Również mają tam swoje siedziby dwie nieuznawane partie czyli Narodowo-Agrarystyczna Partia Bialenii oraz Narodowo-Bolszewicka Partia Bialenii. No i znajduje się tam również słynny już Bar pod osłem.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Cytat:[quote author="Dan Mark"]Dziękuję za informacje 
To naprawdę ciekawe ,że zamiast forsować pomysł osiedlenia się na którymś z "szanowanych" kontynentów próbujecie zmienić opinię i wygląd Nordaty. Jestem bardzo ciekawy co z tego wyniknie - mam nadzieję ,że coś dobrego dla mikroświata.
Rozumiem ,że ta ofensywa pańskiego autorstwa to starania o uznanie przez te państwa?
Witam panie Kristianie!
(-) Dan Mark
Tak i traktatów o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych, a w przypadku Rotrii - konkordatu i diecezji.[/quote]
Cóż zostaje mi tylko życzyć samych sukcesów w polityce międzynarodowej!
(-) Dan Mark
Cytat:[quote author="OutiesPL"][quote author="Dan Mark"]Dziękuję za informacje 
Witam panie Kristianie!
(-) Dan Mark
Tak i traktatów o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych, a w przypadku Rotrii - konkordatu i diecezji.[/quote]
Cóż zostaje mi tylko życzyć samych sukcesów w polityce międzynarodowej![/quote]
Życzenia dosłownie dużo przyniosły, nagle, jakby z nieba, w Wandystanie mamy sojuszników.
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Bardzo mi miło i dziękuję za dobre słowa, panie prezydencie!
(-) Dan Mark
(-) Dan Mark
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Witam serdecznie i życzę owocnego pobytu.
PS. Uwaga na kropki, ta zua Policja ciągle się ich czepia. 
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 5
Witam bardzo serdecznie   .
"Cordis simplicis erat, sed magnifici"
|