Liczba postów: 2 117
Liczba wątków: 296
(30.03.2018, 12:25:25)Karol Medycejski napisał(a): Na jakiej podstawie?
Zachęcam do zapoznania się z artykułem 11. Ustawy o obywatelstwie Republiki Bialeńskiej.
(30.03.2018, 12:25:25)Karol Medycejski napisał(a): Może łaskawie uchwalilibyście w końcu ustawę specjalną o której mówi pięćset pięćdziesiąta piąta już konstytucja tego kraju?
Dopóki nie uchwalimy ustawy specjalnej, a nie zrobimy tego do momentu wzrośnięcia aktywności, dopóty moją podstawą prawną będzie ww. ustawa.
mgr net. Antoni Kacper Burbon-Conti
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 5
Wniosek w sprawie nadania obywatelstwa
Imię i nazwisko: Leszek Roskohard
Krótka informacja o sobie, uzasadnienie: Chciałbym się przysłużyć w Siłach Zbrojnych Republiki Bialenii i głównie na nich się skoncentrować, jednakże oprócz tego, chciałbym być aktywny w muzyce i również na miarę możliwości swoich ją rozwijać.
Ja, Leszek Roskohard, przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej.
Gratuluję i witam wśród bialeńskich Obywateli! Obywatelstwo zostało nadane.
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.
Liczba postów: 1 016
Liczba wątków: 32
Cytat:Zachęcam do zapoznania się z artykułem 11. Ustawy o obywatelstwie Republiki Bialeńskiej.
A po co, skoro on nie obowiązuje (zresztą, tak jakbym go nie znał...)? Konstytucja jasno stanowi, że szczegółowe przepisy dotyczące obywatelstwa zawiera ustawa specjalna. Wspomniany przez ciebie akt nią nie jest, w związku z tym de iure utracił moc od wejścia w życie konstytucji. Tak to własnie jest, jak się co chwile zmienia ustawę zasadniczą, nie myśląc i nie planując przy tym, co przejawiałoby się m. in. w przygotowaniu pakietu aktów prawnych wykonujących (tak żywotne) przepisy konstytucji. Typowa bialeńska amatorszczyzna prawna. Przerabialiśmy podobne tematy za rządów WRon.
Jeszcze na marginesie - przez wasze gapiostwo szkodzicie tylko sobie i potencjalnym obywatelom, bo nie ulega najmniejszym wątpliwościom, że ostatnie akty nadania obywatelstwa są nieważne, jako wydane bez podstawy prawnej.
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?
Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
W mojej opinii do momentu uchwalenia ustawy specjalnej moc prawną posiada ustawa o obywatelstwie. Pewnie się mylę, ponieważ nie jestem znawcą prawa, ale jedyną instytucją, jaka może podważyć prezydenckie postanowienia jest sąd.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 3
Wniosek o przywrócenie obywatelstwa Bialeńskiego.
Z powodu długotrwałego braku aktywności spowodowanej moimi problemami natury zdrowotnej straciłem obywatelstwo Bialeńskie dlatego prosiłbym o jego przywrócenie.
Chciałbym przywrócić obywatelstwo Republiki Bialeńskiej, jednak względy formalne na to nie pozwalają - Parlament nie uchwalił odpowiedniej ustawy, a ja nie mam podstawy do nadania obywatelstwa. Wniosek odrzucam.
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
(06.05.2018, 15:45:07)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): Wniosek odrzucam.
I nie ma też podstawy do odrzucenia tego wniosku.
Liczba postów: 4 282
Liczba wątków: 534
Zasięgnę opinii najlepszych bialeńskich prawników i postaram się zrobić wszystko, żeby znaleźć lukę prawną umożliwiającą nadanie obywatelstwa... komukolwiek.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Liczba postów: 605
Liczba wątków: 40
@"Kamil Mikołaj Stachowiecki", myślę, że znalazłem rozwiązanie. Jesteś jeszcze z nami?
/-/ Mardred Jakub von Salvepol-Nova Vita
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Wniosek w sprawie nadania obywatelstwa
Imię i nazwisko: Olivier Stone
Region zameldowania: Rzesza Bieleńska
Przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej
Wniosek zostanie rozpatrzony po ustabilizowaniu się sytuacji prawnej w kraju.
@"Olivier Stone"
Czy potrzebujesz wprowadzenia? W czym się widzisz jako działacz Bialenii?
Liczba postów: 4
Wniosek o nadanie obywatelstwa
Imię i nazwisko: Ryan Anderson
Krótka informacja o sobie, uzasadnienie: Do Bialenii przybyłem przypadkiem, czuję jednak, że chcę tu zostać, i służyć wiernie Republice.
Ja, Ryan Anderson, przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej.
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 39
Wniosek rozpatruję pozytywnie.
Liczba postów: 382
Liczba wątków: 47
30.07.2018, 15:25:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2018, 15:26:57 przez Michael Wolferine.)
Składam wniosek o przywrócenie obywatelstwa.
<kładzie rękę na sercu, drugą trzyma w powietrzu i poczyna mówić:> Przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej. Niech Mi Pan Bóg, Pan Jezus, Duch Święty i Najświętsza Niepokalana Maryja Panna Zawsze Dziewica dopomoże w spełnianiu obywatelskiego obowiązku!
/-/ Wolferine
Wniosek rozpatruję pozytywnie.
Liczba postów: 4
(30.07.2018, 15:20:56)Jan Lubomirski-Dostojewski napisał(a): Wniosek rozpatruję pozytywnie. Dziękuję.
Liczba postów: 382
Liczba wątków: 47
(30.07.2018, 15:50:47)Jan Lubomirski-Dostojewski napisał(a): Wniosek rozpatruję pozytywnie. Mój wniosek może Pan od razu zaakceptować wg ustawy specjalnej o obywatelstwie, a dokładnie:
[official2] Artykuł 14.
1. Przywrócenie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej jest to proces nadania obywatelstwa osobie, która w przeszłości posiadała już obywatelstwo Republiki Bialeńskiej.
2. Osoba, która utraciła obywatelstwo w przypadkach wymienionych w art. 11, z wyjątkiem ust. 3. i 4. ma prawo wnioskować do Prezydenta Republiki Bialeńskiej o przywrócenie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej.
3. Termin rozpatrzenia wniosku o przywrócenie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej wynosi 3 dni.
4. W przypadkach określonych w pkt. 1-2), art. 11 nie wymaga się, aby wniosek o przywrócenie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej zawierał informacje wymienione w ust. 2, art. 9 oraz nie stosuje się zasady określonej w ust. 2, art. 10.[/official2]
Natomiast wniosek Pana Gandalfa powinien zostać rozpatrzony dopiero po uzyskaniu 3 łapek. Chyba, że konstytucja aktualnie nie obowiązuje i ważniejszy jest dekret Ekscelencji.
Małe prawdopodobieństwo, żeby troje obywateli było wystarczająco szybko. Pana wniosek od razu rozpatrzyłem pozytywnie, teraz tylko wydam dekrety odpowiednie.
|