Ustalenie pokrewieństwa
Nudząc się na szkolnej przerwie myślałem i wymyśliłem, iż to troszkę bez sensu jak tak duże państwo jak Rls przyłączyło się do Bialenii -jest kulturowo, obyczajowo i historycznie obca Bialenii. Tak więc aby wszystko miało smaczek pomyślałem, aby lekko naruszyć historyczną równowagę i ustalić pokrewieństwo Siedmiogrodzian i Bialeńczyków tak jak realnie jest np. ze zeslawizowanymi Macedończykami i Bułgarami. Wspólna wędrówka ludów, jednakże różne dzieje w późniejszych okresach czasu. Prosiłbym o przychylne rozpatrzenie zwłaszcza iż wtedy byt Rls w Bialenii miałby większy sens. Dziękuję.
Odpowiedz
No cóż... można zrobić dodać do naszych wędrówek ludów w Neolicie. jak wiadomo, poziom wód był taki, nie inny, i jak na razie nasze ludy podróżowały z Sarmacji i Scholandii na Bialenię. Co pan uważa z Siedmiogrodzianami? Pierwotni mieszkańcy Bialenii, potem współżyli, a potem zostali wypędzeni przez obcego najeźdzcę czy coś w tym stylu.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Po prostu oby wszystko miało ręce i nogi. Musi to być zgodne z obiema stronami.
Odpowiedz
Ją tu jestem tylko z doskoku, na wifi w wileńskiej restauracji, ale ten temat mnie zaciekawil. Popieram ten pomysł i uważam, że może to być jeden z celów pannordatyzmu.
N.N
Odpowiedz
Musiałbym poznać historię bialeńskich ludów, aby podać koncepcję tego projektu. Gdzieś ona może jest?
Odpowiedz
Cytat:Musiałbym poznać historię bialeńskich ludów, aby podać koncepcję tego projektu. Gdzieś ona może jest?

Dołączam się do pytania, w razie czego mogę pomóc.
[Obrazek: RYOjyN.png]
Odpowiedz
Cytat:Musiałbym poznać historię bialeńskich ludów, aby podać koncepcję tego projektu. Gdzieś ona może jest?
Ta najdawniejsza jest napisana jeszcze przez Konstantego, dawno temu. Tutaj link do artykułów historycznych w Bialenian Geographic: http://bg.bialenia.cba.pl/?page_id=16
Potem ja trochę to rozwijałem. Linki dotyczące historii przedwirtualnej:
http://micropedia.wikia.com/wiki/Republ ... wne_dzieje
http://micropedia.wikia.com/wiki/Numbres
<!-- l viewtopic.php?f=17&t=288<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=17&t=748<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=28&t=534<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=28&t=559<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=152&t=557<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=36&t=1037<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=3&t=32<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=3&t=272<!-- l
<!-- l viewtopic.php?f=3&t=736<!-- l
Trzy ostatnie linki to epopeja narodowa (XII wiek). Poza tym, co przytoczyłem, są jeszcze sterty opisów zabytków oraz historii miejscowości, które leżą w regionach.

Jak po przeczytaniu się przekonasz, Siergieju, są tysiące lat, w których Siedmiogrodzianie i Bialeńczycy mogli się rozdzielić. Także problemu z punktem na przestrzeni czasu, nie ma - wystarczy tylko wpaść na pomysł.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Czy ktoś jest jeszcze zainteresowany tym projektem?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: