25.06.2014, 16:54:43
[/quote]
No właśnie pisałem Krzysztofie też, że w ramach struktur branżowych nic nie będzie wadziło, że ktoś dobrze robi robotę - mało tego będzie to premiowane jak już kilkakrotnie powtarzałem. Pisałem, że trzeba takiej przejrzystości prawnej aby nie było zależności neofeudalnej, czyli wiernopoddańczej w branżach.
Cytat:[quote author="Jan Kaniewski"]Tylko z drugiej strony co będzie jak pojawi się ktoś kto coś będzie chciał i umiał zrobić lepiej - będzie miał lepsze pomysły, lepszą jakość wykonania... to co nie będzie mógł wejść na rynek? No chyba, ze firm upadłych. tak więc z jednej strony monopolizacja ma plusy, a z drugiej minusy.Gdyby się pojawił chętny do prowadzenia identycznej działalności jak obecnie to faktycznie jakaś forma rozstrzygnięcia takiej sytuacji byłaby konieczna (np. rejonizacja), ale czy z tym sobie Prezes BIW nie poradzi? Raczej nie będzie to natłok chętnych z pomysłami lepszymi niż mają obecnie działający.[/quote]
No właśnie pisałem Krzysztofie też, że w ramach struktur branżowych nic nie będzie wadziło, że ktoś dobrze robi robotę - mało tego będzie to premiowane jak już kilkakrotnie powtarzałem. Pisałem, że trzeba takiej przejrzystości prawnej aby nie było zależności neofeudalnej, czyli wiernopoddańczej w branżach.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski