Zryw
Nie.

Wolisz akt oskarżenia publiczny czy przesłany Sądowi na PW?

A teraz po kolei:
Cytat:Obiecano nam niezwłoczne zajęcie się problemem referendum – nie zrobiono tego.
Nie wiem kto obiecywał - ja w każdym razie wołałem o przyspieszenie procesu kilkukrotnie.

Cytat:Ile czasu musimy poświęcić, dopóki bialeńska władza ustawodawcza ruszy z procesem referendum?
Dziś kończą się wybory sędziów, za dzień-dwa będzie wykładnia (na marginesie - to strona siedmiogrodzka podniosła problem z wykładnią miejsca przeprowadzania referendum, więc to czekanie to nie tylko wina Bialenii - dodatkowo trudno jest winić kogoś, w tym wypadku Feliksa, za realiozę - a gdyby nie to, wybory do NT nie byłyby potrzebne), wtedy napisany już od dłuższego czasu projekt ktoś (chyba po prostu sam to zrobię, jestem w końcu ministrem) przedstawi w Parlamencie, gdzie, jak mam nadzieję, nie będzie trzeba poprawek i od razu dojdzie do głosowania (a że posłów tak wielu - to, nie owijając w bawełnę, przez unię. A problem z oddawaniem głosów był od zawsze), i wtedy referendum się odbędzie. Kwestia tygodnia.
Jednak mimo wszystko jako osoba prywatna muszę się zgodzić - to idzie za wolno.

Cytat:Ileż razy temat referendum został pominięty?
Ze cztery, pięć razy.

Cytat:Ileż razy Siedmiogród był oskarżany o nieprzychylne stosunki wobec bialeńskiego sojusznika?
Dokładnie zero.

Cytat:Władza bialeńska jest zbyt słaba, aby zająć się problemem referendum.
Nie zbyt słaba - po prostu nastąpiło typowe letnie obniżenie aktywności.

Cytat:Nie zauważacie, że słabość władz ustawodawczych blokuje postępy waszego siedmiogrodzkiego sojusznika?
W tym wypadku ustawodawcza nawet nie mogła zacząć.

Cytat:Nie widzicie, ile osób i ile socjalistów musiało zginąć w Jahołdajewszczyźnie, aby rząd wam pomógł?
Rząd coś tam robił? Kiedy?

Cytat:Niniejszym, przed ludem siedmiogrodzkim, zaniepokojony postawą rządu wobec Republiki Ludowej Siedmiogrodu, ogłaszam secesję Republiki Ludowej Siedmiogrodu, pomimo dobrych stosunków na linii Kluż-Wolnograd.
Przestępstwami przeciwko Republice Bialeńskiej są:
[...]
2. Podejmowanie działań mających na celu oderwanie części terytoriów od Republiki Bialeńskiej, pod groźbą kary śmierci.

Cytat:Jestem zmuszony do tego czynu, ale nie mam zamiaru poświęcać mojego cennego czasu wyczekując choć krzty zainteresowania naszą sprawą oraz marnując idee swoje, jak i tych, którzy są chętni w przyszły rozwój RLS. Pominięcie naszej sprawy zmusiło mnie do podjęcia radykalnych rozwiązań. RLS w RB nie ma sensu, dzieją się złe rzeczy i pozostanie RLS w Bialenii bardziej nas wrogo do siebie nastawia. To przeszkadza RLS w przeprowadzaniu fabuły, różnych wydarzeń, działań i tak dalej – to nie ma sensu, skoro jako jedyny Siedmiogrodzianin reprezentuję RLS w Bialenii. Prosiłbym o zaprzestanie sztucznego zainteresowania naszą sprawą, a najlepiej zamknąć nasz dział. Wiem, że to „niezgodne z prawem bialeńskim” ale jak uż wspominałem nie mam zamiaru marnować ani sekundy dłużej wypraszając się o referendum, które nawet nie przeszło. Jako, iż jestem jedynym przedstawicielem strony siedmiogrodzkiej i jedynym jej raczej obywatelem, kończę jedność na linii RLS-RB, to tylko nas blokuje. Przyjaźń będzie trwać nadal, ale to przechodzi ludzkie pojęcie – to są TYLKO mikronacje, nie będę czekał na decyzje ani chwili dłużej, chcę już zająć się swym państwem.
Tej przemowie jako przeciętny obywatel bym z chęcią przyklasnął - ale do odwalenia jest "psia robota".
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zryw - przez Siergiej Makłow - 29.06.2014, 22:55:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek: