Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa
Wysoki Sądzie!

Podtrzymuję opinię wyrażaną przeze mnie jeszcze długo przed tą rozprawą: Pan Montini jest winny. Wprawdzie wina ta nie jest rażąca, ale obiektywnie istnieje. Po prostu nie może być tak, że ktoś przychodzi i działa wbrew obowiązującemu prawu, a w reakcji na zwrócenie uwagi zamiast dostosować się do przepisów zaczyna się rzucać do gardła funkcjonariuszowi (odsyłam tu do przytoczonego przeze mnie fragmentu rozmów z shoutboxa). Jak również nie może być tak, że po (jak najbardziej dopuszczalnym) odejściu z powodu krytyki swoich działań kasuje to, co oddał Republice (tzn. swoje wypowiedzi, a w szczególności akty oraz prace naukowe), a już szczególnie w sytuacji, gdy narusza nimi prawo.

I muszę powiedzieć, iż z wypowiedzią Andrzeja się nie zgadzam - skoro ustawa mówi, że taki a taki tytuł przyznają uczelnie wyższe po zrobieniu tego a tego, to likwidowanie takiej możliwości oddolnie nie powinno mieć miejsca.

I na koniec, już mniej oficjalnie, zwrócę uwagę - jeśli coś nie jest instytucją państwową, to nie powinno być umieszczone w dziale grupującym te właśnie instytucje (podobnie zresztą jak loża masońska).

Dziękuję.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości