Ważne
Cytat:Panie Razorblade,
Przeszliśmy na ty? Może i się czepiam, ale irytuje mnie kiedy ktoś podczas pierwszej rozmowy tytułuje mnie familarnie, bez potrzebnego w takich sytuacjach dystansu.
Proponuję się zapoznać z powszechnie znanymi i stosowanymi od lat zasadami tzw. Netykiety, w zakresie dotyczącym for internetowych. Forma zwracania się "per Ty" jest formą powszechną, akceptowalną nawet na forach akademickich, wśród ludzi w różnym wieku (nawet w przypadku znaczących różnic) i o różnym statusie zawodowo-społecznym. Nie zamierzam stosować w sytuacjach pozaoficjalnych (czyli tutaj - formy przemówień, dokumentów itd.) sztucznych form grzecznościowych, które zresztą nie są przyjętymi formami w dyskusjach na forach internetowych (a jakoś tak się składa, że mam dobre 10 lat doświadczeń w tym zakresie).

EDYCJA
Powyższa sprawa powiedzmy prywatna z Fiodorem Dostojewskim została wyjaśniona na PW - czyli sprawy nie ma...
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Ważne - przez Jurij Bołodin - 06.07.2014, 19:50:46

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości