14.07.2014, 21:12:07
Cytat:A ja śmiem sugerować, że w Parlamencie znajdują się osoby, które nie mają czasu na pełnienie tych obowiązków. Ja nie oskarżam tych osób, bo to wspaniałomyślnie z ich strony, że zgodzili się kandydować do Parlamentu i starają się sprawować swoje obowiązki, aczkolwiek Parlament powinien być miejscem dla wybranych, najaktywniejszych w danym okresie i najbardziej odpowiedzialnych obywateli.Jeśli coś się zmieni podczas kadencji, argument pada.
Cytat:Żadna mikronacja w której miałem przyjemność działać nie odbierała zbyt szybko i bezsensownie obywatelstw. Przecież każdy ma czasem trudniejsze okresy w realu, albo jakieś wyjazdy na wakacje, czy cokolwiek innego. To nie tylko kwestia motywacji do aktywności, ale też możliwości.Jak ktoś nie ma możliwości, to wystarczy, że to zadeklaruje. Jak Kamil.
Cytat:Do pomocy.W moim odczuciu taki Premier to zbędny stołek.
Cytat:Blokowanie inicjatyw prezydenta i rządu, warcholstwo, ukrainizacja parlamentu.Dobra, poza tym pierwszym to faktycznie przykłady dobre dla takiego punktu. Tylko teraz, zaciąganie opinii nie będzie odbiegać od np. wniosku o wykładnię?
Cytat:Śmiem twierdzić, że ja ustawy do których nie mam zastrzeżeń (większość) lub przynajmniej akceptuję wybór posłów (a tu już zdecydowana, bardzo zdecydowana większość) podpisywałbym w ciągu jednego dnia.Zauważę, sam deklarujesz, że to Twoja ostatnia kadencja. Plus argument z początku postu.
Cytat:Margrabia Kaniewski wciąż jest obywatelem Republiki Bialeńskiej.W tym konkretnym przypadku - argument trafiony (choć niezbyt mi się on podoba).
A Bialenia jak dobra matka wybacza wszystkim swoim dzieciom chwile słabości.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.