14.07.2014, 21:59:18
Cytat:A ja się nie zgadzam z taką ilością postów - a co jeżeli ktoś nie nabija licznika, tylko, użyję chyba znanego Ci Krzysiu hasła, stawia na jakość? 200 to byłoby moim zdaniem za dużo.Tylko jak zmierzyć "jakość"? Można ją ocenić, ale zmierzyć się nie da. Natomiast 200 czy nawet 300 postów dla ubiegającego się o najwyższy urząd w państwie to nie jest jakaś wielka granica.
Ale może inaczej (bo z ta jakością trochę racji masz) - a co myślicie o warunku pełnienia przynajmniej przez jedną kadencję jakiś innych funkcji w państwie?
Cytat:Trzy miesiące to dużo - ja popieram wersję o 10 tygodniach.Tutaj nie będę się kłócił - 10 tygodni czy 13 tygodni w sumie niewielka różnica.
Natomiast nasuwa mi się co innego - skoro jednocześnie zmieniana jest Konstytucja i wchodzi funkcja wiceprezydenta to uważam, że w takiej sytuacji kandydat na prezydenta powinien zadeklarować kto będzie jego wiceprezydentem przed wyborami. Jako obywatel chce głosować świadomie - nie chcę mieć sytuacji gdy głosując np. na Swarzewskiego nie wiem o tym, że wybieram wiceprezydenta Kaniewskiego (bo to może zaważyć na moim głosie gdybym wiedział). Chcę mieć jasność zanim dokonam wyboru i oddam głos - nie chcę mieć wiceprezydenta wprowadzanego "tylnymi drzwiami". Uważam, że ujawnienie wiceprezydenta jest elementarną uczciwością wobec obywatela zanim odda głos.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.