14.07.2014, 22:47:38
Cytat:[quote author="Krzysztof Razorblade"]Ale może inaczej (bo z ta jakością trochę racji masz) - a co myślicie o warunku pełnienia przynajmniej przez jedną kadencję jakiś innych funkcji w państwie?No to już byłaby znaczna przesada i konieczność wcześniejszych układów, żeby zostać prezydentem.[/quote]
Ale dlaczego "układów"? Raczej chodzi mi o to aby osoba dopuyszczona do pełnienia najwyższego urzedu w państwie została w pewien sposób sprawdzona podczas pełnienia obowiązków na niższym stanowisku w państwie. Gdzie tu przesada? Raczej dość normalna rzecz, że zanim zaczniesz pełnić najwyższe funkcje kierownicze to należałoby się sprawdzić na niższych szczeblach.
Cytat:Już istnieje coś takiego jak wiceprezydent. Obecnie jedyną osobą, która sprawowała tą funkcję był Kristian Iversen. Uważam, że wybór ten był właściwy. Jest to osoba nieuwikłana w żadne skandale, ani większe układy (no bo mniejsze układy to są zawsze, nie ma co się oszukiwać), a przy tym aktywna i pracowita. Dodatkowo, nie z mojego środowiska polityczno-towarzyskiego.Ależ ja akurat nie mam żadnych zastrzeżeń do Kristiana - jednak pisząc ordynację wyborczą trzeba spojrzeć nieco szerzej na zagadnienie. Nie tylko na jeden przykład i to w sumie nie będący zbyt długim epizodem w RB - akurat wyszło dobrze, ale czy zawsze tak musi być?
Uważam, ze ujawnienie swojego wiceprezydenta jest jak najbardziej uczciwe wobec głosującego obywatela. Co w tym złego i co w tym trudnego do realizacji?
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.