Bialeńska Agencja Kosmiczna
Cytat:[quote author="OutiesPL"]Kiedy można oczekiwać następnego startu?
Zapewne jak ktoś wprowadzi na rynek nową firmę telekomunikacyjną.[/quote]
Są w tej chwili dwie możliwości:

1/ Kontrakt wojskowy (pomyślę o tym, jak przeprowadzę pewne konieczne jeszcze inwestycje w armię - i zobaczę jak finansowo to wyjdzie), z "efektem ubocznym" w postaci strategicznych rakiet balistycznych (tylko muszę wygłówkować jak to zwizualizować) - bo w końcu państwo, które umie wysłać coś odpowiednio dużego na orbitę (umie) i ma elektrownię atomową (ma) jak najbardziej dysponuje techniką ku temu.

2/ Wzorem reala dofinansowanie przez państwo, które np. chciałoby budować stację kosmiczną (są możliwości programowe by robić to po kawałku przez dłuższy czas), wahadłowiec (oczywiście inny niż w realu) itd.

Oczywiście jest możliwość połączenia punktów jeden i dwa.

PS. A tak naprawdę to z czasem trochę kiepsko - sezon urlopowy, ludzi w robocie mało to i więcej godzin mi wychodzi. Tyle co na nockach mogę robić opisy (stąd ta produkcja zbrojeniowa, którą nie wiem czy w ogóle ktoś czyta - ale jakoś czas zabijać w nocy muszę, a spać nie mogę w robocie), ale na 10-calowym notebooku z "simami" nie pokombinuje, muszę mieć wcześniej przygotowane screeny. A loty kosmiczne wymagają zmiany w grafice tekstur by to było "bialeńskie" itd. - czyli grzebanina w Photoshopie, a do tego potrzeba porządnego ekranu, a nie 10-calowego wypierdka.

Ale od sierpnia zmieniam robotę (mam nadzieję) ze "zleceniowej" na typową "budżetówkę" to już takich problemów nie będzie... przynajmniej godzin będzie tyle co miesięczna norma - wtedy powinna wrócić moja normalna aktywność i pewne wstrzymane projekty powinny ponownie ruszyć.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku
Bialeńska Agencja Kosmiczna - przez Ronon Dex - 03.03.2014, 22:43:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości