Debata o wojsku
Cytat:Tym zajmie się już przyszły rząd, dzisiaj o północy zaczynają się wybory (jeśli zdąży Pan uzyskać do północy obywatelstwo, to oczywiście będzie mógł głosować; a więc także kandydować, o ile do 22 Wink ).
Zapewne nie zdążę - nie mam w zwyczaju nabijania postów "na licznik", a zresztą ja wojskowy nie polityk... armia powinna być apolityczna. Na razie możemy się umówić - że funkcjonuję jako wynajęty doradca.

Jak rząd poda wstępny budżet (prognozę) to mogę spróbować zaproponować jakąś wstępną organizację - czyli np. zacząć od kompanii (choć pewnie początkowo w dużymi wakatami), która może stać się "kadrową", dla dalszego rozwoju armii. Ale trzeba wiedzieć jak z tą kasą, przynajmniej orientacyjnie - choć jak znam życie na początek armia będzie skazana zapewne na demobil, ale na czymś szkolić się trzeba zacząć.

Jako, że jestem prosto z lotniska, to trzeba by się zapoznać z warunkami geograficzno-klimatycznymi kraju (gdzie to znaleźć?), aby określić wstępne potrzeby...
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata o wojsku - przez AndrzejSwarzewski - 12.12.2013, 21:37:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości