23.07.2014, 16:26:48
(23.07.2014, 11:36:41)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Nie przyjęto proponowanej przez FOR konstytucji prezydencjalistycznej...Przez jaki FOR? Za Twoim projektem Konstytucji głosowały 4 osoby, z tego 2 były członkami partii opozycyjnej wobec tej Twojej partii-niepartii zwanej FOR. Poza Tobą - głosowała za Twoim projektem tylko jedna osoba z Twojego politycznego otoczenia.
(23.07.2014, 11:36:41)Andrzej Swarzewski link napisał(a): ...a teraz mówi się o odebraniu prezydentowi uprawnień administratorskich. Co będzie następne? Czy prezydentowi można odebrać jeszcze jakieś uprawnienia?No tak... teraz rozumiem o co chodzi i czemu te uprawnienia - jak widać traktowane są jakoś ambicjonalnie, stołek będzie niby ważniejszy jak się do tego dopisze "administrator".
No cóż... jeśli o to chodzi to możecie sobie tak robić (nie będę oponował), tylko żebym za jakiś czas nie musiał napisać "a nie mówiłem", jak ktoś coś schrzani. Nie wiem jak Wy ale osobiście mam już dość ciągłego przenoszenia, naprawiana i marnowania czasu na to co już się kiedyś robiło, a teraz trzeba odtwarzać czy poprawiać.
(23.07.2014, 13:27:00)Maciej Kamiński link napisał(a):Cytat:Tym samym rozwiązujemy parlament i stawiamy na inne gałęzie państwowe np. regiony.Śmiem zauważyć, że Parlament jest aktywniejszy aniżeli regiony.
Bo w ogóle system "regionów" jest w RB niewypałem... Powstał ze zwykłego podziału administracyjnego, który miał zupełnie inne cele (porządkowe i właśnie administracyjne) i powstał chyba tylko dlatego, że inni też tak mają. Początkowo wszystko szło w kierunku działania państwem jako całością i to miało o wiele lepsze perspektywy.
Jak chcecie coś sensowniejszego to może lepiej zamiast tych regionów, jakiś autonomii itd. zrobić podział na elementy państwa, wtedy może każdy znajdzie tam coś dla siebie (można założyć, że czymś tam się interesują), rozwijać dział np. "przemysł", "marynistyka", kolejnictwo" itd., itp. - a nie pakować na siłę opisy czegoś w jakimś w sumie abstrakcyjnym regionie, który chyba większości do niczego potrzebny nie jest.
Większość rzeczy, które ciekawią to są elementy nie mieszczące się w regionach, a funkcjonują jako całość poza regionami. Może w ogóle te całe regiony zlikwidować i zastosować zupełnie inne niż w większości mikronacjach podejście. Rozwijać różne działy dotyczące elementów państwa, a nie rozbijać tego terytorialnie i w sumie na siłę... bo jakoś regionizacja nie zdobyła uznania wśród obywateli. Więcej się dzieje nie tylko w Parlamencie, ale także w działach dotyczących różnych kierunków rozwoju państwa.
Chcecie rewolucyjnych zmian - to ja jestem za likwidacją regionów i rozbudową działów dotyczących elementów państwa.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.