Bialeńskie stopnie wojskowe - projekt.
Cytat:Jak już nadmieniłem - czasami zachodzi potrzeba wyróżnienia żołnierza o specjalistycznych kwalifikacjach, który jednak nie jest podoficerem. Oczywiście nie upieram się przy tym stopniu, ani tym bardziej przy jego nazwie (różnie takie stopnie są nazywane, nie mamy w polskim odpowiednika to trzeba kombinować). Znowu tworzenie kolejnych korpusów osobowych jest chyba zbędne.
No cóż - faktycznie, formowanie korpusów jest mało praktyczne, skoro specjalistów w armii nie znajdzie się zapewne więcej niż 15-20. Chodzi mi po prostu o to, że mimo tendencji, wciąż nie tylko szeregowi mogą być specjalistami (jak dzieje się zresztą z większością innych funkcji w armii). Stopniem w mojej opinii to nie powinno być, jedynie jednym z etatów.

Cytat:Myślę, że byłby Pan świetnym pracownikiem Ministerstwa Obrony Narodowej (takie aktywności i znajomości tematu nikt nie prezentuje w tym kraju Smile SmileSmile ). Zachęcam do uzyskania obywatelstwa.
Jeśli dyskusja tu się rozwinie, Pan Krzysztof raczej szybko je uzyska. :wink: :wink::wink:
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Bialeńskie stopnie wojskowe - projekt. - przez Ronon Dex - 08.01.2014, 02:07:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: