04.08.2014, 00:09:42
(03.08.2014, 23:48:30)Bartosz Derikor link napisał(a): No przecież zrobiliście po swojemu, nie stosując się do reguł naszego prowadzenia fabuły opisaliście zniszczenie Laszkbergu. Ta wojenka wybuchła właśnie z powodu narzucenia nam Waszych metod! Ale gafa!
Bzdury Waść pleciesz i tyle... Republika Bialeńska nie uczestniczyła w żadnej Waszej wojence. Nawet nie tyle z chęci czy niechęci (choć władza w postaci Prezydenta wyraźnie stwierdziła, że RB jako taka się do tego nie miesza - czyli też z niechęci) - tylko z prozaicznej przyczyny, że nie sposób przy dwóch skrajnie odmiennych podejściach do v-państwa znaleźć jakiegokolwiek wspólnego mianownika. Gość od Was przyszedł sobie tutaj i pouczony co do panujących tutaj zasad - dokonał sobie "zakupów", zgodnie z tym co obowiązuje u nas. Widać się dobrze bawił... i aby było całkowicie jasne cała inicjatywa zakupów wyszła ze strony Waszego "emisariusza". Dostosował się do zasad to został potraktowany poważnie.
Po czym dalej bawiliście się tam sami, a fakt że niektórzy posiadają X-obywatelstw różnych v-państw jest tutaj bez znaczenia. Działając w różnych miejscach muszą stosować się do panujących tam zasad zabawy - a ich przestrzeganie i nadzór nad tym to już należy do gospodarzy. Nic nam do Waszej zabawy, na Waszym forum i tyle.
Jak już tłumaczyłem - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...34#msg9934 - po prostu nie da sprowadzić jakiejkolwiek wojny (zresztą nie tylko, wielu innych kwestii również) pomiędzy v-państwami tak krańcowo różnymi jak RB i ZSKHiW, do "wspólnego mianownika", a tym samy taki v-konflikt staje się bezsensowny i bezcelowy. Skończy się jak gra w szachy ze znanego przed laty politycznego "Kabaretu pod Egidą" czyli "Panie w co pan grasz? W to w co wygrywam" jak rzekł gość mieszający szachy z grą w oczko.
Pewnych rzecz po prostu połączyć się nie da... A uparte próby skończą się jak się skończą zupełnie niepotrzebnymi "spięciami" i wyśmiewaniem się nawzajem. Moja propozycja jest taka - niech każdy zostanie przy swoim typie zabawy... a jak napisałem wcześniej (w podanym linku), pozostaje co najwyżej turystyka.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.