18.08.2014, 11:05:44
(18.08.2014, 10:52:41)MvP link napisał(a): Czy uważa Pan że działania zagraniczne wywodzącej z Bialenii masonerii uderzają w interes naszego państwa? Jeśli tak to jakie podjął pan działania aby zniwelować ten wpływ?Pozwolę sobie zacząć od cytatu Napoleona Bonaparte: "Wolnomularze? To kupa durniów, którzy zbierają się, żeby ucztować i odprawiać śmieszne głupstwa. "
Natomiast wracając do sedna pytania, Bialeński Związek Wolnomularstwa nie uderza w interes państwa, natomiast działający niezależnie Iluminaci nie są organizacją wywodzącą się z naszego państwa, są całkowicie samodzielni. Natomiast co do niwelowania szkodliwego wpływu tej organizacji, to już z samego rana skontaktowałem się z rotryjskimi hierarchami i wyjaśniłem im, iż Iluminaci nie reprezentują naszej polityki i są z nami całkowicie niezwiązani. Takie samo zdanie wypowiedziałem z resztą także na naszym forum oraz forum brodryjskim.
A teraz moje pytanie: Jaką będzie prowadził Pan politykę zagraniczną? Czy możemy liczyć na zerwanie traktatu z Brodrią i skierowanie uwagi na Sarmację, zgodnie z Pańską deklarowaną narodowością?
N.N