Prezydencka Debata Przedwyborcza - sierpień 2014
Cytat:Czy kandydaci planują powołać Ministra Skarbu (lub odpowiednika), który odpowiadałby za rozdysponowanie środkami na koncie centralnym?

Osobiście nie planuje na tę chwilę, lecz jeśli na przykład prezes BIW wskaże że taka funkcja będzie potrzebna to powołam odpowiedniego eksperta.

Cytat:Jak zapatrują się kandydaci na sprawę mniejszości kucy?
Uważam że kuce jak i każda inna mniejszość powinny mieć prawo do godnego życia na równi z ludźmi i do ubiegania się o te same urzędy.

Cytat:a chwila będzie trwała 1, 2 czy więcej kadencji by Andrzej mógł wypoczęty powrócić?
Ta chwila będzie trwała tak długo aż Andrzej nei postanowi wrócić i mnie obalić. Wink

Cytat:Jak będzie pan działał po zostaniu prezydentem, polityka zagraniczna będzie ważniejsza a rząd zajmę się polityką wewnętrzną czy na odwrót a może sam stanie pan na czele rządu?

Nie planuje stawać na czele rządu lecz będę z nim aktywnie współpracował w kwestiach dotyczących zarówno polityki wewnętrznej jak i międzynarodowej. Z racji sprawowanej funkcji większosc polityki zagranicznej będzie na moich barkach oczywiście.

Cytat:Czy zamierza pan wprowadzać jakieś istotne zmiany w polityce wewnętrznej w przeciwieństwie do rządów Andrzeja czy tylko traktat z Brodrią jest złym pomysłem?

Uważam ze polityka prowadzona przsez andrzeja była w więkkszosci poztytywna dla Bialenii i dlatego nie planuje rewolucji, a raczej ewolucje już istniejącego stanu rzeczy.

[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości