Prezentacja kandydatur poselskich
Cóż, najwyższy czas zabrać się za tą precedensową czynność...

PREZENTACJA KANDYDATURY POSELSKIEJ:

Witam serdecznie, wszyscy mnie z pewnością kojarzą, a większość zna. Na potrzeby nowych mieszkańców, których ostatnio przybywa (co bardzo mnie cieszy), streszczę jednak, kim jestem. Nazywam się Maciej Kamiński, jestem Bialeńczykiem z krwi, kości i urodzenia. Należę do grona założycieli tego państwa. Przez te 9 miesięcy swojej aktywności dosłużyłem się tytułu lorda. Pełniłem tu bardzo wiele ról, właściwie w każdej dziedzinie życia zdarzyło mi się co najmniej wypowiadać.
Najbardziej kojarzona moja rola w tym kraju to "brudna robota" - czyli zarządzanie Policją, lub, jak to ładnie zostało nazwane, Gestapo Ortograficznym. Z tego też względu pierwsze wrażenie mogę wywrzeć różne, potem, przy pierwszych krokach w Bialenii jest się do mnie z reguły nastawionym negatywnie, ale jeśli zostanie się na dłużej, to okazuję się nie być taki straszny.
Ale to niejedyne, czym się zajmowałem. W rządzie wielokrotnie byłem MSW. W Parlamencie zasiadam bez przerwy od II kadencji, pięciokrotnie byłem Marszałkiem Parlamentu (ostatnio też Wicemarszałkiem). O reszcie funkcji dość wyraźnie świadczy moja długa sygnaturka.
Działałem w wielu partiach, jednak jeśli mogę to tak ująć, "sukcesja" sięga do samych początków Republiki Bialeńskiej. Najpierw należałem do Zjednoczonej Platformy Bialeńskiej, którą z czasem zacząłem zarządzać, potem została ona połączona z Ludową Akcją Narodową w Ludową Platformę Narodowo-Bialeńską, która następnie po fuzji z Partią Regionów "Opozycją" stała się Naszą Demokracją. Niedawno ta wyludniona partia została rozwiązana. Obecnie działam w Bialeńskiej Partii Demokratycznej, która odwołuje się w tą samą stronę co ND.
Cóż mogę rzec... Przeze mnie przemawia doświadczenie. I zapewne, ośmielę się użyć takiego zwrotu, zaufanie społeczne.
Cele programowe na tą kadencję zostały streszczone w dziale mojej partii, zapewne większość z Was zdążyła się już z nimi zapoznać. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił, gorąco do tego zachęcam.
Bialenia ostatnio się zmienia - zniknęła wszechwładza Parlamentu w decyzyjnym zarządzaniu "górą". Pora zobaczyć, jak wprowadzone przez Parlament VII kadencji zmiany wpłyną na największą republikę mikroświata.
Prezentację wypada zakończyć jakimś niebanalnym hasłem... Zatem, powiadam: Przyszłość jest w rękach obywateli.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Prezentacja kandydatur poselskich - przez Maciej Kamiński - 20.08.2014, 13:38:50

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości