12.09.2014, 18:15:36
(12.09.2014, 17:52:23)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Nie wiem czy chciała by to któraś ze stron ale też chętnie bym zabrał głos przy stole.
Chciałaby... Jeśli uznajesz moją skromną osobę za największego zwolennika "nurtu poważnego" w RB (bo chyba tak jest) to chciałbym usłyszeć głos ludzi myślących inaczej. Podjąłem inicjatywę "dogadania się ponad podziałami" - chce usłyszeć jaką Bialenię chcą widzieć inni i na ile każda ze stron (ja również oczywiście - ale wypowiem się potem) jest w stanie ustąpić ze swojego stanowiska dla dobra kraju itd.
Chcę rozpocząć dyskusję o "Bialenii dla każdego" - ale dyskusję konstruktywną, gdzie odłożymy na bok obwinianie się, obrzucanie się błotem i szczekanie na siebie... bo to już przerabialiśmy.
Chciałbym aby każdy zaprezentował swoją wizję kraju i abyśmy spróbowali (co to szkodzi? - najwyżej się nie uda) wypracować jakiś kompromis... taki by był strawny dla Macieja, Martina, Andrzeja, Feliksa, Konstantego, Ciebie, Mnie i innych aktywnych Bialeńczyków.
Chce wypracować coś co powaliłoby przestać na siebie pluć i szczekać - a doprowadziłoby do współpracy dla dobra naszego kraju, któremu wszyscy poświęciliśmy czas i "serce".
Dlatego powtarzam... niech każdy napisze jakby chciał widzieć Bialenię - ile może odpuścić i ile chciałby by odpuścili inni. Spróbujmy dla dobra kraju wypracować przy "okrągłym stole" jakiś kompromis. Jak nie wypracujemy to generalnie możemy RB zaorać - bo skończy się na grupie ludzi skłóconych i obrażonych, którzy nie chcą współpracować, a odejścia będą się mnożyć.
Jesteśmy w stanie spróbować porozumienia? Czy jesteśmy bandą "zjebów genetycznych", którzy nie potrafią się dogadać czy nawet spróbować dogadać?
W tym temacie każdy jest równy (nie ma znaczenia kto jest Prezydentem, Posłem, Ministrem czy "zwykłym
"obywatelem") - piszmy co byśmy chcieli i na ile jesteśmy w stanie dla dobra RB odpuścić swoje skrajności... a olejmy jakieś antagonizmy i waśnie (to można "ćwiczyć w innych tematach). Albo się dogadamy, albo ten kraj jest stracony i szkoda na niego czasu.
Nie pytajcie się czy ktoś by chciał... po prostu wypowiadajcie się - i spróbujmy się porozumieć.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.