14.09.2014, 16:36:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2014, 20:55:34 przez Alberto Carlos de Médici y Zep.)
(14.09.2014, 15:58:10)Maciej Kamiński link napisał(a): Ależ ja wiem, jak to nazwisko zapisać, w końcu śp. król Noklezyjczyków ma u nas konto (i tak poza tym, przecież pada w tekstach postaci forma "Radelli"), ale w Brodrii padała odmiana "Radellego" i taką też zastosowałem.
Ja nie spotkałem się z taką odmianą
.(14.09.2014, 15:58:10)Maciej Kamiński link napisał(a): Ten facet z brodą to Fiodor Dostojewski - tylko, że oparty na pochodzącym z reala (w końcu to karykatura), do którego portal jest gdzieś w ZSKHiW, Fiodorze Dostojewskim pod koniec jego życia.
I to nie jest żadna tubka pasty do zębów, tylko butelka wódki i stanowi nawiązanie do personaliów (nie charakteru) pewnego wysoko postawionego Brodryjczyka.
Zapomniałem o nieistniejącym realu
. Już rozumiem kim jest facet z "tubką posty od zębów" ;D.
Cytat:Mi się wydaje, że to celowo zostało przekształcone nazwisko, bo tam u Was w Brodrii bardzo modne jest składanie wniosków do sądu o byle "złe" słowo lub za byle niewygodne stwierdzenie. Pomijam już fakt usuwanie i ukrywanie niewygodnych postów.http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=62&t=14560
Nie tylko w Brodrii ;D.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep