30.09.2014, 18:15:14
Cytat:Podam przykład może i dzisiaj dalekiego, ale możliwego scenariusza: Ktoś zakłada firmę, która będzie "sprowadzała" do nas nowych obywateli. Umawia więc się z BIW, że będzie za to chciała określonej ilości bialenów.Dostanie przysłowiowego kopa w szorty, a nie kasę. Mamy Ministerstwo Propagandy (pod inną nazwą, ale cóż) i Ministerstwo Morale, więc taki pomysł nawet nie otrzyma koncesji (tak jak ten, który zgłosiłeś przed śmiercią).
Cytat:Jeżeli Cię powoła, ułatwi Ci to składanie projektów ustaw.Kristian, chyba wiesz, co myślę o nadmiarze stołków.
Mogę umówić się, że będę przesyłał wszystkie Jankowe projekty.Cytat:Właściwie też to postuluję aby wprowadzać rozwiązania, które będą dawały nam większą kontrolę ( słowo kontrola już burzą się liberałowie) nad procesami monetarystycznymi czyli np. kontrolę inflacji itp.Jak na razie jedyny przejaw inflacji następuje w momencie założenia/otwarcia z powrotem jakiegoś konta. Zresztą, skoro ceny ustalane są zupełnie dowolnie, to jak tu mówić o inflacji?
Cytat:Nie moją intencją jest odbieranie własności,Jak na razie nie widzę u Ciebie postulatów odbierania własności.
Cytat:1. Był Lew Sapieha, który miał chęci do tej zabawy, ale odszedł (z zupełnie innych i nieznanych mi przyczyn).Ja te przyczyny znam (mniej więcej), ale wolę publicznie ich nie przypominać.
I był jeszcze Kamil, ale po wakacjach się zniechęcił i odszedł. W czym przypuszczam "pomogła" mu nerwowa atmosfera przełomu sierpnia i września.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.