Obywatelska debata, a jakże o gospodarce.
(01.10.2014, 18:04:49)Jan Kaniewski link napisał(a): Chyba moi drodzy w takim przypadku minąłem się z celem.
A jaki jest twój cel?

(01.10.2014, 18:04:49)Jan Kaniewski link napisał(a): Dlatego kiedyś, kiedyś nie chciałem być prezesem Bialeńskiej Izby Wymiany gdy rozpoczynała obrady Komisja Gospodarcza. Wiadomo można też powiedzieć, że to miara mojej bezradności w forsowaniu swoich projektów, ale z tą opinią się nie zgodzę.
Ja też się nie zgodzę... dlatego, że nawet nie przedstawiłeś żadnego projektu. I może w tym problem - może gdybyś przedstawił kompleksowy projekt budowy gospodarki to uzyskałbyś akceptację... no ale to nie miało miejsca. A szkoda bo tak naprawdę nawet nie wiem jaki miałeś czy może nadal masz pomysł na gospodarkę mikronacyjną.

Może po prostu przedstaw kompleksowo swój pomysł... może nam się spodoba? Ale tego nie wiemy dopóki go nam nie przedstawisz w szczegółach i chyba to jest podstawowy problem.

(01.10.2014, 18:04:49)Jan Kaniewski link napisał(a): Jako minister gospodarki i prezes Bialeńskiej Izby Wymiany musiałem słuchać różnych ludzi i czasem ich nader emocjonalnego krzyku słuchać.
No taka już dola ministra... widać nie tylko w realu, ale i wirtualu.  Smile)

Jeżeli zabawa wymaga udziału więcej osób niż jedna - to zawsze będziesz musiał "słuchać różnych ludzi".

(01.10.2014, 18:04:49)Jan Kaniewski link napisał(a): Gdy chciałem dokonywać różnych zmian np. ograniczenia tezauryzacji nie spotykało się to ze zrozumieniem. Bo jak to? Zabierać bialeny? To zamach na obywatelską własność! A tu chodziło o zmianę, o to o czym mówiłem jako o tym abyśmy bezmyślnie nie kopiowali reala w jego nawet złych działaniach przy zachowaniu logicznych prawidłowości w wytwarzaniu, procesach technologicznych.
Cały problem w tym, że tak naprawdę nie przedstawiłeś żadnego kompleksowego pomysłu... nie spotkało to się ze zrozumieniem... bo tak naprawdę nie było czego rozumieć, na podstawie samych ogólników ciężko było cokolwiek zaaprobować.

Mam propozycję - przedstaw kompleksowo i w szczegółach jak byś widział nasz system gospodarczy i jego mechanizmy... dopiero wtedy będziesz mógł powiedzieć czy to się spotka ze zrozumieniem czy nie spotka. Na razie po prostu nie wiadomo i w zasadzie tak naprawdę nie wiemy jaki jest ten Twój pomysł. Diabli wiedzą - może i jest ciekawy, sensowny, może lepszy od obecnego... ale któż to wie? Skoro nigdy go nie poznaliśmy....
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości