Obywatelska debata, a jakże o gospodarce.
Obawiam się Janie, że to co sobie wymyśliłeś idzie nadmiernie w kierunku "gry ekonomicznej"... tyle, że nie sądzę by się spotkało z entuzjazmem, bo jak ktoś szuka gry ekonomicznej to ma do wyboru całkiem niezły zestaw gotowych i bardzo rozbudowanych takich programów rozrywkowych.

Cytat:Ograniczenia ws. startówek to dobra myśl, ale przydałoby się jeszcze co najmniej dokładniej ustalić sprawy cen przy transakcjach.
I tutaj mamy problem... bo system ustalający jakieś urealnione ceny musiałby funkcjonować w miliardach bialenów... różnica pomiędzy np. kwotami na utrzymania, a budową lotniskowca, kilkudziesięciu samolotów bojowych czy statku kosmicznego - a i tak się nie sprawdzi, bo trudno o automatyczne mechanizmy w sytuacji gdy miliony obywateli są wirtualne i umowne.

Cytat:Jak dla mnie za mało na razie padło konkretnych pomysłów, by rozpoczynać projekty promocyjne.
Dla mnie również... Jeżeli Jan ma pomysł na jakiś nowy i funkcjonujący system to proponuję go przedstawić w szczegółach, bo na razie po tych ogólnikach to jakoś się nie mogę zorientować jak ten pomysł naprawdę wygląda i trudno się wypowiedzieć czy ma prawo się sprawdzić czy nie.

Ja bym zaczął od tego, że może osoby chcące promować i wdrażać jakieś rozwiązania gospodarcze to zaczęłyby od poprowadzenia jakiś firm w RB. Zanim zaczniemy "na zewnątrz" to może warto by "wewnętrznie" namówić istniejących obywateli do aktywności gospodarczej - najlepiej osobistym przykładem.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości