Obywatelska debata, a jakże o gospodarce.
(03.10.2014, 18:05:53)Jan Kaniewski link napisał(a): Przecież projekt został przedłożony kilka ładnych postów wcześniej... Mówiłem, że zależności są dobrze opracowane przez Komisję Gospodarczą, której to projekt w tej kwestii akurat poparłem.  Dlatego czego jeszcze tam nie określiłem? Program jest z którym można się zgadzać lub nie, ale istnieje.

Nie Janie... przedstawiłeś tylko ogólne "myśli" swojego pomysłu... bardzo ogólne. Myśmy podzielili się swoimi wątpliwościami co do tego np. w kwesti "terminu ważności" - gdyż to do czego ma ten czynnik zmierzać to już mamy w postaci podatku itd.

Skoro system zależności uważasz za prawidłowy (choć pewnie i tam możnaby coś poprawić) to jest pewien punkt wyjścia... czas abyś swoje pomysły co do gospodarki po prostu ubrał w projekt przepisów prawa. Wtedy poznamy szczegóły i przystąpimy do dyskusji o konkretach, o poszczególnych rozwiązaniach itd. W efekcie powinniśmy otrzymać projekt aktów prawnych do poddania pod głosowanie.

Tak więc czas na propozycje szczegółowych rozwiązań... Bez tego to w zasadzie będziemy dyskutować ogólnie do znudzenia. Załóżmy, że problem uczestników na razie pominiemy - przedstaw więc projekt szczegółowych rozwiązań Twoich pomysłów, w postaci projektu uregulowań w gospodarce.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości