04.10.2014, 14:16:11
W kwestii "startówek" po ich lilwidacji trzeba będzie ustalić minimalną kwotę zarobku dla nowego obywatela i czas jej obowiązywania. Znaczy się to uzależnione jest od czasu konieczności spożycia posiłku aby nie pomrzeć z głodu. Będą oczywiście to podstawowe stawki, gdyż według moich założeń bialeny na to wszystko będą szły albo z konta państwowego, albo z ewentualnego funduszu firm RB. Na czym miałby on polegać? Po pierwsze to trzeba by z nimi razem usiąść do rozmów i zapytać się czy jest taka wola aby coś takiego powstało. Oczywiście może to być w ramach szerszego projektu promocyjnego w którym będzie więcej stron takich jak : ministerstwo propagandy, ministerstwo morale, firmy RB. W takim przypadku ewentualni nowi będą (jeśli wyrażą zgodę na działalność) mogli rozpocząć pracę w najbliższej ich zainteresowaniom firmie lub stworzyć biznesplan swojej działalności. Wtedy jeśli zostanie on zaaprobowany przez wszystkich reprezentowanych w projekcie to będzie mógł rozpocząć działanie i zarabianie.
Każdy z ewentualnych członków projektu będzie musiał albo płacić składki albo w wyniku porozumienia z reprezentantami państwa będzie korzystał z pewnych form odliczeń od podatku itp. ( raczej prawo tego nie zakazuje)
A propos chyba wiem co otworzę w BIW - Doradztwo promocyjne
Każdy z ewentualnych członków projektu będzie musiał albo płacić składki albo w wyniku porozumienia z reprezentantami państwa będzie korzystał z pewnych form odliczeń od podatku itp. ( raczej prawo tego nie zakazuje)
A propos chyba wiem co otworzę w BIW - Doradztwo promocyjne
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski