05.10.2014, 13:00:41
Cytat:- można się przy okazji zastanowić nad "dietą poselską" (to daje do przemyślenia)A co z nią? Obecne 50 BLN to jakaś nieodpowiednia kwota?
Cytat:6. Skoro zmieniamy system to przy okazji trzeba zlikwidować wszystkie konta dawnych obywateli, środki przekazać do budżetu oraz zmienić przepis mówiący o możliwości przywrócenia stanu konta.Proponuję coś takiego: były obywatel traci swoje środki bezpowrotnie, jednak zachowuje prawo do odbioru zaległych wynagrodzeń.
Cytat:Czy się z tym zgadzacie? I jakie jeszcze są - ale konkretne pomysły, bo skoro mamy coś zrobić to trzeba zacząć to ubierać w przepisy prawa.Może niech Kristian jeszcze skonkretyzuje swoje pomysły?
Cytat:I pytanie na koniec - kto robi poprawki do obowiązujących ustaw? Mam te propozycje zbierać ja, skoro pisałem obowiązujące ustawy czy ktoś się tego podejmuje?Zasadniczo każdy chętny może się za to zabrać.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.