05.10.2014, 13:12:34
(05.10.2014, 13:00:41)Maciej Kamiński link napisał(a):Przeoczyłem... za dużo operacji finansowych mam na głowie. :-[Cytat:- można się przy okazji zastanowić nad "dietą poselską" (to daje do przemyślenia)A co z nią? Obecne 50 BLN to jakaś nieodpowiednia kwota?
Swoją drogą trzeba jakoś sensownie ponazywać te ustawy i stworzyć np. ustawę o wynagrodzeniach pracowników państwowych... bo skoro "starzy obywatele" się gubią to jak się mają nowi odnaleźć?
Cytat:Rozumiem, że w znaczeniu tych nie odebranych przed odejściem - bo za czas jego nieobecności nie ma za co płacić.Cytat:6. Skoro zmieniamy system to przy okazji trzeba zlikwidować wszystkie konta dawnych obywateli, środki przekazać do budżetu oraz zmienić przepis mówiący o możliwości przywrócenia stanu konta.Proponuję coś takiego: były obywatel traci swoje środki bezpowrotnie, jednak zachowuje prawo do odbioru zaległych wynagrodzeń.
Cytat:No spokojnie... nowe zasady powinny wejść w życie od 1 listopada to mamy jeszcze powiedzmy tydzień na dyskusję tutaj i potem stworzenie projektu oraz przegłosowanie do końca miesiąca.Cytat:Czy się z tym zgadzacie? I jakie jeszcze są - ale konkretne pomysły, bo skoro mamy coś zrobić to trzeba zacząć to ubierać w przepisy prawa.Może niech Kristian jeszcze skonkretyzuje swoje pomysły?
Przede wszystkim Janek niech skończy swoje myśli w tej materii i rzuci jeszcze parę konkretów... bo z niego to zawsze trzeba konkrety wyciągać. Jeszcze coś tam pisał o różnych rzeczach w tej materii to niech sprecyzuje.
Cytat:No dobra... w sumie najłatwiej mi będzie poprawić teksty własnych ustaw - nawet zacząłem przymiarki w nocy (w robocie) robić. przy czym będą to nowe wersja tych dwóch dotychczasowych i przegłosujemy je jako nowe wersje (zamiast samych poprawek), aby nie robić bajzlu prawnego i legislacyjnego.Cytat:I pytanie na koniec - kto robi poprawki do obowiązujących ustaw? Mam te propozycje zbierać ja, skoro pisałem obowiązujące ustawy czy ktoś się tego podejmuje?Zasadniczo każdy chętny może się za to zabrać.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.