05.10.2014, 14:01:37
(05.10.2014, 13:46:11)Jan Kaniewski link napisał(a): Co do funduszów. Z tego co mi wiadomo to nasze prawo tego nie zabrania więc są pewną możliwością "manewru" w naszej gospodarce i dobrze, że ich możliwość istnieje.OK czyli na razie zostawiamy... prawo nie zabrania, a jak będą potrzebne jakieś regulacje to się tym zajmiemy.
(05.10.2014, 13:46:11)Jan Kaniewski link napisał(a): Jak sądzę państwo wyrzeka się bycia BEZPOŚREDNIM gwarantem rozbudowanego socjalu na rzecz właśnie tego typu organizacji. Widzę zaś rolę państwa jako gwaranta POŚREDNIEGO, które może pośredniczyć w tworzeniu albo poprzez przepisy, tworzenie "klimatu" dla rozwoju tego typu organizacji jako takich które mają być zabezpieczeniem ich bytu przed różnymi wahaniami rynkowymi.W zasadzie państwo nie musi niczego gwarantować poza ta kwota 30BLN na "przeżycie" dla każdego. Tyle, że zamiast tego "planu społecznego" czy jak tam się ten potworek nazywa trzeba napisać czytelną ustawę o wynagrodzeniach i ując tam wszystkie sprawy.
(05.10.2014, 13:46:11)Jan Kaniewski link napisał(a): Krzysiu no w sumie i tak chyba będzie potrzebna pomoc księgowaNie ma sprawy na początku pomogę... szybko zobaczysz, że to bardzo proste iw tych firmach co proponuję to wystarczy 10-15 minut miesięcznie na kupie.Mogę się podjąć.
(05.10.2014, 13:46:11)Jan Kaniewski link napisał(a): A jeszcze jedno. Mam taki pomysł abyśmy może wszyli z reklamą ogłoszeniami gospodarczymi poza BIW i dział "gospodarka"? Chyba, że już coś takiego funkcjonuje. Ale potrzeba jest jak sądzę aby można było istnieć na "szerszym forum"Można, ale najpierw ogarnijmy kwestie prawne i organizacyjne... jutro mam wolne to siądę nad modyfikacjami ustaw gospodarczych (dzisiaj nie bardzo... po 12h nocnej roboty jakoś nie mam natchnienia).
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Mogę się podjąć.