Obywatelska debata, a jakże o gospodarce.
(07.10.2014, 15:09:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Wczoraj pisałem, ale nie wiem z jakiej paki się po prostu ten post nie wczytał...
Wczoraj była awaria i Hugon przywrócił wszystko z kopii zapasowej - straciło się kilka ostatnich postów po prostu. Na szczęście teraz kopie zapasowe robione są codziennie, a nie jak "za czasów" Aykma co dwa tygodnie...

(07.10.2014, 15:09:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Szanowni Panowie trzeba aby była kwota wolna od podatku dajmy na przykład te 30 bialenów na wyżywienie.

No ale tak kwota jest nieopodatkowana... zmieniłem przecież zapisy Art.5 ust.1 UoGRB i te 10BLN jest pobierane tylko od osób posiadających dochody z tytułu pracy zarobkowej. A więc jeśli ktoś ma tylko ten "zasiłek" na "wyżywienie i transport wewnętrzny" to podatku nie płaci... płaci gdy pracuje "na etacie" lub gdy zarządza firmą państwową.

Tutaj bym jeszcze zmienił... też o tym pisałem, ale post mi wcięło w czasie awarii - np. zrobić podatek 10 BLN gdy obywatel osiąga do 100BLN z tytułu pracy, 20BLN gdy osiąga 101-200 BLN, 30BLN gdy osiąga ponad 201BLN.

Co Wy na to?

Reszta podatków bez zmian - czyli konta są nieopodatkowane gdy ilość środków jest mniejsza od 1000 BLN, a firmy dalej płacą 10% podatku od obrotu.

Czy sądzicie, że tutaj potrzebne są jakieś zmiany?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości