13.10.2014, 19:51:20
Cytat:Mielibyśmy więcej ludzi, gdyby nie taki Michnik, który wszystkich wnerwiał, wkurzał i obrażał.Śnij dalej. Przy czym odwołuję się tu przede wszystkim do trzech pierwszych słów. Bo jak Michnik wpłynął na ilość obywateli, to ja nie dostrzegam. Może wpłynął na aktywność kilku osób, ale ilość cyferek w temacie "Aktualna lista obywateli" będzie przez niego mniejsza dopiero wtedy, gdy sam z tamtejszej listy ubędzie.
Cytat:Primisz na pustyni nie żyje, a nawet jeśli żyje, to należało przekazać komuś innemu obowiązki, funkcja wiceprezydenta się kryje.No tak, tylko... czego właściwie ze swoich obowiązków nie zrobił?
Jeśli ktoś jeszcze nie wyczuł - tak, bronię tego rządu wszystkimi kończynami. Na tyle zgrzeszyłem.
Cytat:Kto osadził Michnika na nowym stanowisku, w ramach nowej elyty? Primisz. Powiedział mi "trzeba dać szansę nowym" ale jednocześnie, oni muszą coś rozpocząć, zasłużyć.Przypomnieć Ci, ile dni miał obywatelstwo Twój MSZ w momencie powołania? A MSW to "jakby" mniej ważna funkcja.
Cytat:To jest tak naprawdę podróbka demokracji.

Żaden sensowniejszy komentarz nie przychodzi mi do głowy. Nie, żebym chciał Cię obrazić.
Cytat:Podróbką demokracji było także kilka kadencji kniazia Swarzewskiego.No popatrz, a jak Grutin tak gadał, to ochoczo broniłeś Andrzeja.
Cytat:Tak naprawdę, Primisz nie był jakoś wybitny, nawet za swojej aktywności. Proszę, niech nie dziwi was mój uraz do p. Primisza, gdyż zostałem u niego w partii Schetyną, ale bez szans na powrót.Tego nie skomentuję. Nie wiem, jakie były kulisy sprawy, i szczerze, nawet nie bardzo chcę wiedzieć.
Cytat:I to nie jest problem, o ile mielibyśmy dobrego prezydenta/władcę. Ale nie mamy.Chyba miałem rację - uzależniliśmy się od prezydentury Andrzeja.
Cytat:Demokracja nie polega na tym, żeby każdy obywatel po kolei był prezydentem.Chyba po raz pierwszy od długiego czasu w sporze o kwestią wewnętrzną w Bialenii się z Tobą zgodzę.
Cytat:Znaczy się organizuje wszystko społeczeństwo, ale nie ma patronatów, czy działań od tych, których wskazaliśmy w wyborach.To akurat biorę na klatę w imieniu własnym (i tylko własnym, zaznaczam), bo sam sobie postawiłem poprzeczkę wyżej aniżeli doskakuję swoją aktywnością. Cóż... takie życie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.