14.10.2014, 16:31:10
(14.10.2014, 14:54:48)Jan Kaniewski link napisał(a): Ja też działam w Bialenii w pewnym zastrzeżeniu wymienionym w wniosku o przywrócenie obywatelstwa. Też zawsze to podkreślam, że polityka, zagadnienia społeczne są powiązane z ekonomią. Jestem człowiekiem wartości i jeśli tego tu nie ma, jeśli też w tym jest różnica pomiędzy mikronacjami a realem to zmuszony jestem odejść. Taka jest kolej rzeczy. Bo mówi się, że mikronacje też są zabawą, pewnie też tak jest, bo to inny poziom ale to powinna być także forma "ćwiczenia się" i odwzorowania warunków realnych do tego stopnia aby można było uzyskać wyniki z niego takie które mogłyby stanowić alternatywę dla rozwiązań realnego świata. Ćwiczymy, czy powinniśmy to robić - a ja to tak traktuje aby może przy pewnych decyzjach w już realnym świecie mieć pewien obraz - na pewno zniekształcony i dosyć niepełny, ale będący odzwierciedleniem pewnych niezmiennych prawideł. Na krótko może tu jestem, ale coraz mi dalej niż bliżej znów do zostania.Z całym szacunkiem dla Ciebie - możesz proszę wyłożyć to jeszcze raz, ale prostszym językiem? Bo ja, prosty biurokrata, nic z tego nie rozumiem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.