Debata o wojsku
Cytat:Na moją mocno ubogą wiedzę marynistyczną to poszczególne typy okrętów mają nazwy z jakiejś określonej grupy (typu: miasta, mityczne stwory, zjawiska pogodowe itd.). Więc może zacznijmy od ustalenia tego (tzn. co będzie czym)?

Można ustalić, dlatego zaproponowałem dla fregat (stosunkowo spore jednostki) miasta...

Cytat:Przecież sporo różnych typów okrętów mamy - samych miejscowości zwyczajnie nie wystarczy.
No ale jak dyskutowaliśmy o demografii i dziwiłem się dużej gęstości zaludnienia to padło stwierdzenie, że miejscowości nie brakuje tylko jeszcze są nieokreślone i nienazwane. Czyli w sumie problemu nie będzie. Przecież się nie pali. Można nazwać na razie lotniskowiec (czyli co Rewolucja Marcowa?) i dwie największe fregaty (np. Wolnograd i Bengazi), a potem robić to sukcesywnie w miarę rozwoju państwa (a wojsko i tak operuje znakiem taktycznym, to da sobie radę) kolejnymi "dekretami" (a i powód do opicia kolejnego chrztu okrętu będzie częściej... :lol: :lol::lol: )
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata o wojsku - przez AndrzejSwarzewski - 12.12.2013, 21:37:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości