Rola ziemi w gospodarce Bialenii.
(24.10.2014, 20:59:57)Brzetyslav link napisał(a): To rozwiązanie istotnie urozmaici ekonomię i wprowadzi sporo funduszy do budżetu.
Jeśli mój pomysł jest do odbytu, lub pojawił się wcześniej to proszę o zwrócenie uwagi.

Pomysł nie jest w sumie do odbytu... ale jest mało realny w obecnej sytuacji. Sama idea "gospodarki gruntami" jest nawet fajna tylko, że i tak istniejący system gospodarczy jest dość wymagający i praktycznie w gospodarce działają dwie osoby - czyli Maciej jako Prezes BIW i ja mający na głowie 14 firm, z których tylko cześć dla własnej przyjemności z zabawy (np. zbrojeniowa czy lotnicza) część dlatego, ze po prostu są potrzebne by istniała infrastruktura państwa. Reszta gospodarki leży i kwiczy choć regularnie dostaje kasę z racji ustaw i przyjętych obowiązkowych kosztów.

Myślę, ze jeżeli masz ciągoty w tym kierunku (surowce itd.) to jak na razie pewnie byłaby "pełnia szczęścia" gdybyś poprowadził leżące odłogiem dwie firmy czyli energetyczna i wydobywcza. Nawiasem mówiąc są to firmy z dużymi dochodami i gdybyś chciał jak piszesz rozwijać coś na Anatolii to zapewniają niezłe dochody na różne inwestycje.

Jeżeli faktycznie gospodarka by się rozwinęła... znaleźli by się chętni do zabawy w takie relacje to z czasem może i warto by jeszcze coś wymyślać. Na razie to po prostu nierealne choć teoretycznie ciekawe. Po prostu byśmy się zarżnęli... Jak napisałem zacznij może od tych dwóch firm (BIW chętnie by je pewnie komuś kto by robił systematycznie przekazał ściśle związanych z surowcami. Na początek twojej działalności byłoby super... a z czasem, jakbyśmy zebrali więcej chętnych do zabawy w gospodarkę to dopiero można myśleć o rozbudowie i komplikowaniu czegokolwiek.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Rola ziemi w gospodarce Bialenii. - przez Torkan Ingawaar - 24.10.2014, 20:59:57

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości