Debata społeczna o geografii
Cytat:AIP Bialenia nadaje się do Biuletynu, natomiast mapy powinny się znajdować na Placu Zielonym. Nigdzie nie ma praktyki publikowania map w dziennikach ustaw.

OK - choć AIP nie jest aktem prawnym...

Potrzebuję trochę nazw miejscowości (miast, miasteczek):

B 05 - dwie mniejsze
D 04 - jedna mniejsza
F 04 - dwie mniejsze
F 05 - jedna większa
F 06 - jedna większa
H 05 - jedna większa, jedna mniejsza

Cytat:Moim zdaniem powinniśmy mieć jeszcze jeden port, u ujścia tej drugiej dużej rzeki (zdaje się, proponowałem nazwę Czarna?) - najlepiej wraz z portem MW, bo to okolica Cieśniny. Propozycja nazwy: Apfelbaumstadt (wcześniej miałby być miejscowością prywatną Apfelbaumów - ale niejako "gałęzi południowej" rodu, odrębnej od tej z Jeziorna).
Tak jest rzeka Czarna - w kwadracie G 06 zrobię drugi port MW (jeden jest w C06)... nie ma sprawy. Może być też obok cywilnego portu i wraz z miastem tym Apfelbaumstadt. Kwadraty sąsiednie mam zrobione (z grubsza) to następny zrobię ten G06 z proponowanym portem. To będzie 13 kwadrat (jeszcze zostało 40) - jak zaproponujecie nazwy miast to je szybko skończę i zacznę wrzucać po kolei.

Kolejny port (może być mniejszy) pewnie będzie w Nowej Autterze z racji położenia, ale tam jeszcze nie doszedłem.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata społeczna o geografii - przez AndrzejSwarzewski - 15.01.2014, 22:13:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości