02.11.2014, 12:39:30
Cytat:Bo jednak bawimy się w państwo, a nie jesteśmy zwykłym forum dyskusyjnym o nieokreślonym celu. Tu nie chodzi o to, żeby wszystko sformalizować, aczkolwiek chociażby w budynkach rządowych powinno się zachować wyższą kulturę i okazać szacunek najważniejszym osobom w państwie poprzez odpowiednie tytułowanie. Na Placu Zielonym nie ma takiej konieczności, choć i tutaj do głowy państwa powinno się zwracać z właściwym dystansem.Tu chciałem dać komentarz o pewnym kraju na literę S, ale ostatecznie wstrzymałem się.
"Po co kopiować rozwiązania innych, nie lepiej mieć coś własnego?"
Cytat:Zwłaszcza jest to ważne w przypadku nowych mieszkańców, których pouczanie, że "powinni się zwracać do wszystkich per Ty" i "u nas nie ma panów" jest wręcz karygodne. Bo są Panowie. Jest Pan Prezydent, jest Pan Marszałek, są Panowie Ministrowie i Panowie Posłowie.Tylko dlatego, że nie ma pań. :

Cytat:Doskonale wiesz, że kultura nie ma swojej jasnej definicji.Tak, dokładnie. Czy teraz już rozumiesz mój sprzeciw?
Cytat:Natomiast lista utworów uznawanych w nieistniejącej Polsce...nas guzik obchodzi.
Cytat:U was wywołała zgorszenie - i o to chodziło. Takie jest zadanie sztuki. Dlatego popieram Andrzeja. Nie ma co cenzurować.Nie chciałbym tu zbyt szybko zjechać do absurdu, dlatego przed rzuceniem argumentu, który przygotowałem na taką okazję, zapytam - czy sztuka ma granice?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.